Obuolių sriuba (receptas iš knygos „Ką valgyti susirgus vėžiu“)

Onkologinėmis ligomis sergančių pacientų mityba yra apaugusi mitais ir paslaptingomis teorijomis, kurios klaidina, o neretai ir išmuša iš vėžių žmones, susidūrusius su itin sunkia liga. Vietoj racionalių, mokslu pagrįstų sprendimų, pacientai kartais griebiasi „stebuklingų receptų“ – ima badauti, atsisako tam tikrų produktų grupių, vartoja jiems visai netinkamus preparatus. Šie žingsniai gali pabloginti ligonio būklę, o kartais baigtis ir visai liūdnai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 16, 2014, 12:34 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:05 PM

„Suprasdami, koks sunkus išbandymas yra onkologinė liga, norėdami padėti savo pacientams rasti patikimą, profesionalų parengtą informaciją apie sergančių vėžiu mitybą, nusprendėme parengti mitybos vadovą „Ką valgyti susirgus vėžiu". Tikimės, kad pacientai čia ras atsakymus į daugelį rūpimų klausimų", - sakė Onkohematologinių ligonių bendrijos „Kraujas“ pirmininkė Ieva Drėgvienė.

Ši knyga, kurią įsigyti galima bendrijos interneto puslapyje, papildyta daugiau nei šimtų receptų. Ji skirta visomis onkologinėmis ligomis sergantiems pacientams ir jų artimiesiems.

Obuolių sriuba

Reikės:

4 obuolių

200 mililitrų vandens

200 mililitrų sojų pieno

1 cinamono lazdelės

pusės citrinos

50 g cukraus

80 mililitrų riebios grietinėlės

30 gramų miltų

Į puodą įpilkite šiek tiek vandens, užvirkite ir sudėkite nuluptus ir supjaustytus obuolius, cukrų, įmeskite cinamono lazdelę, išspauskite citrinos sultis ir supilkite pieną.

Stiklinėje išmaišykite vandenį su miltais ir supilkite į sriubą.

Supilkite grietinėlę ir virkite, kol sutirštės. Išimkite cinamono lazdelę ir sutrinkite sriubą iki vientisos masės. Sriubą galite patiekti ir karštą, ir atvėsintą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.