Pietūs restorane, kai po kojomis atsiveria žemė

„Iš pradžių, kylant į dangų buvo šiek tiek baugoka, tačiau dabar su Deivydu jaučiamės nuostabiai“, – pietaudama su savo sužadėtiniu kompozitoriumi bei atlikėju D.Zvonkumi 50 metrų aukštyje džiaugėsi dainininkė Katažina Nemycko. Moteriai atrodė įdomu vestuvių ceremoniją surengti ten, kur galima akimis ir širdimi susilieti su skrendančiais paukščiais.

Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė

May 27, 2014, 4:08 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:31 AM

Katažina ir Deivydas šiandien dalyvavo dangaus restorano „Dinner in the sky“ atidaryme. Vilniuje šis restoranas lankosi trečią kartą. Šį kartą 22 vietų platforma su skaidraus polietileno stogu įsikūrė Katedros aikštėje. Prieš tai restoranas dvejus metus karaliavo Rotušės aikštėje.

Sostinėje savo darbą pradėjęs gegužės 27 dieną, restoranas vilniečius ir sostinės svečius stebins tik šešias dienas. Po to iškeliaus į Rygą, vėliau į Taliną. Rugpjūčio 19 dieną skraidantis restoranas grįš į Lietuvą ir romantikos ištroškusių svečių lauks Kaune, prie Kauno pilies.

Kas tai per stebuklas, kurio ypatumus stengiasi išbandyti garsenybės, smalsuoliai, verslininkai, ekstremalių pojūčių mėgėjai?

Dangaus restoranas turi teatrališką pobūdį. Svečiai iš pradžių buriuojasi palapinėje – menamoje oro uosto salėje. Ten vaišinasi gėrimais ir šnekučiuojasi. Kai „lėktuvas“ yra paruoštas skrydžiui, visi keleiviai išsirikiuoja eilėje prie pakylimo tako. Pilotų uniformomis vilkintys restorano darbuotojai visiems praneša, kad su savimi galima pasiimti telefoną, o rankines paprašo palikti palapinėje stovinčiose spintelėse.

Kad šitaip pasielgti yra pravartu, supranti tik būdamas aukščiau Katedros angelų globėjų bei Valdovų rūmų stogo. Įsivaizduokite, kad sėdite ant kėdės prie stalo, esate dideliame aukštyje, o po kojomis – jokio pagrindo.

Taip yra dangaus restorane. Ir jei stipriau pūstelėjęs vėjas nuo stalo nuneš kokį nors brangų asmeninį daiktą, dėl neapdairumo graužtis beliktų jums.

Galvojate, kad tik kvailas arba avantiūristas gali kilti į aukštį, kai po jo kojomis veriasi žemė. Saugumą užtikrina pilotų uniformomis vilkintys restorano darbuotojai. Kiekvienas restorano lankytojas yra kruopščiai apraizgomas tampriomis juostomis, sutvirtintomis metaliniais kabliais. Kai esi apraizgytas, gali pasisukti su kėde į šonus – juk norisi pasigėrėti miesto panorama ir pasilenkti prie lėkštės.

Žinote, kokios mintys apninka pakilus į aukštybes? O tai, kad retai sutinkate tiek daug žmonių, kurie jus vienu metu apžiūrinėja. Taigi Katedros aikštėje, atokiau nutolusiose gatvelėse žmonės užmiršta kur keliauja, sustoja, žiūri į ore pakibusį įrenginį su žmonėmis ir fotografuoja.

Ne tik reginys vertas dėmesio, bet ir maistas. Šešias dienas pietus ir vakarienę dangaus restorane gamins 2010 metais geriausiu Lietuvos virėju išrinktas Deivydas Praspaliauskas. Pietums jis patieks tris patiekalus: „Morkų ir triufelių sriubą“, „Jautienos nugarinę keptą česnakiniame padažę su geltonaisiais burokėliais ir mėlynėmis“ bei „Obuolių ir kriaušių tyrę su baltojo šokolado putėsiais“.

Vakarienės metu prie šių patiekalų prisidės užkandis su lašiša.

Kartu su svečiais į dangų kyla ir virtuvės šefas, kuris patiekdamas patiekalus, betarpiškai bendrauja su lankytojais.

Per dieną nuplanuota maždaug 12 pakilimų. Kelionė dangumi trunka apie 40 minučių. Pietų paketo kaina dviem asmenims yra 375 litai. Paskutinis pakilimas numatytas apie vienuoliktą valandą vakaro. Vakarienė truks valandą laiko ir dviem asmenims kainuos apie 685 litus.

Restorano svečiai turi galimybę pasimėgauti apžvalgine ekskursija, nes kranu iškeltas restoranas kelis kartus apsisuka tiek į vieną, tik į kitą pusę. Be to, svečiams atgaivą teikia gyva akordeono muzika.

Jei oro temperatūra yra nepalanki – lyja arba pakyla stiprus vėjas, svečiai kviečiami vaišintis šalia keltuvo pastatytoje baltoje palapinėje.

Pernai dangaus restorane Vilniuje apsilankė 1600 svečių, susidomėjimas buvo didžiulis.

Dangaus restoraną „Dinner in the sky“ amerikiečių ekonomikos žurnalas „Forbes“ yra įtraukęs į neįprasčiausių valgymo vietų dešimtuką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.