Kauno Nemuno saloje – veganų puota su picomis

Kitas veganų piknikas vyks rugpjūčio 14 dieną, Vilniuje.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jul 30, 2014, 8:14 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:22 PM

Į Kaune surengtą pirmąjį veganišką pikniką susirinko kelios dešimtys  žmonių iš Kauno, Vilniaus, Alytaus, Elektrėnų, Druskininkų.

„Tokie piknikai jau vyko Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose. Jie sutraukė nemažą būrį bendraminčių.

Nutarėme suvienyti ir Kauno bei aplinkinių miestų veganus ir vegetarus. Atvykti kvietėme ir tuos, kurie valgo viską, tačiau domisi ir nori išbandyti veganišką mitybą“, – sakė renginio organizatorės acociacijos „Už gyvūnų teises“ narės Dovilė Stonė ir Milda Beržanskaitė–Kašėtienė.

Tarp susirinkusiųjų buvo ir vos prieš mėnesį ar kelis tapusių veganų ir vegetarų. Kai kurie pikniko dalyviai neslėpė, jog gyvulinės kilmės produktų nevartoja jau daugiau nei dešimtmetį. Susirinkusieji dalijosi patirtimi, kaip ir dėl kokų priežasčių tapo veganais ar vegetarais.

Veganai tikino, jog jų mityba nėra skurdi ir nuobodi. Priešingai, jie sugeba išradingai paruošti labai įvairių skanių, maistingų, o svarbiausiai, sveikų patiekalų.

„Mes valgome net picas, tačiau jas ruošiame be mėsos ir kitų gyvulinės kilmės priedų. Kas paragauja, įsitikina, jog veganiškas maistas yra sotus ir labai skanus, – sakė pikniko organizatorės.

Kitas veganų piknikas vyks rugpjūčio 14 dieną, Vilniuje.

Veganizmas – gyvenimo būdas, kai visiškai atsisakoma gyvūninės kilmės produktų. Veganai taip pat nepritaria gyvūnų kailių, odos ir kitų dalių naudojimui drabužių, avalynės, aksesuarų gamybai ir kitoms reikmėms, kurios gali sukelti gyvūnui skausmą arba mirtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?