Pirmoji savybė ne tiek aktuali (kiek jau ten iš mėsainio sutaupysi), antroji man labai nepatinka, nes kai noriu mėsainio, nepageidauju, kad pro visas puses sunktųsi majonezas kaip iš kaimo kavinėje per gedulingus pietus patiekiamos baltos mišrainės.
Vieną vakarą, su draugais gerokai prisivaišinę senamiesčio baruose, pasiekėme tą stadiją, kai buvo antra valanda nakties ir labai norėjosi valgyti, todėl užėjome į „Hesburger“ Vokiečių gatvėje, ir vienas jų mėsainių buvo nuostabiai neperpildytas padažo. Buvo taip skanu, kad pavalgę vieną sykį, tą rytą grįžome ten dar du kartus. Jei švęsti, tai švęsti.
Ir nusprendžiau kada nors šiuos restoranus patikrinti rimtai: gal jau pasitaisė?
Pasirinkome „Hesburger“ restoraną Gedimino prospekte. Ant durų lipdukas su perbrauktu fotoaparatu – suprask, nuotraukų čia nebus. Na, aš galiu ir be fotoaparato apsieiti interjero paveikslėliams (turiu gerą mobilųjį telefoną), o visą grobį parsinešiau namo, kad galėtume išsidėlioti gražią mėsainių fotosesiją ir pradžiuginti skaitytoją dailiais vaizdais.
Interjeras žavus ir primena Ameriką savo juodomis ir baltomis grindų plytelėmis (apskritai daugumos „Hesburger“ restoranų Lietuvoje vaizdas yra puikus, man gražiausias – tas išvažiavus iš Klaipėdos, pakeliui į Kauną, stovi dailus laukuose, kaip kur nors Amerikoje tarp begalinių Ajovos kukurūzų pasėlių).
Nors paprastai tenka laukti ilgai, šį kartą neprailgo. Gerai.
„Mega“ mėsainio kompleksas (16,50 Lt) galėjo pradžiuginti nebent kola su ledu. Bulvytės buvo sprangios ir beskonės, na, o pats mėsainis... Deja, kaip visada, jis pliuškenosi padaže.
Ploni, vargani mėsos paplotėliai buvo iš visų pusių apsemti majonezo, kuris varvėjo, tepė ir gadino visą reikalą. Matyt, tą įsimintiną naktį mums tiesiog pasisekė gauti sausesnį variantą, o gal per vakarą jau buvo ištuštinti majonezo rezervuarai, bet tuomet turbūt tebuvo maloni atsitiktinė išimtis.
Normalus variantas yra padažo orgija, tai akivaizdžiai parodė „Arizonos“ mėsainis (7,95 Lt) su svogūnų žiedais. Svogūnai lyg ir buvo justi, bet kai viskas kliuksi, koks skirtumas.
Sūdyta silkutė turbūt būtų panašaus skonio, nuskandinus ją padaže.
Vištienos sumuštinis (7,90 Lt) buvo ne tik užlietas padažu, bet ir vištiena buvo perkepta, buvo justi sudegęs aliejus. Nieko tokio, užtat vištienos kepsneliai (9,90 Lt) buvo iki galo neiškepti: nepadoriai storas tešlos sluoksnis iš išorės jau buvo pagruzdintas, o viduje tešla dar buvo apyžalė.
Mėsainis su kumpiu (7,90 Lt) galėjo išsiskirti nebent labai riebia šonine (tai matyti ir nuotraukoje). Ir čia buvo pasismaginta majonezu.
Kaip desertas paimti ledai su rudais sausainiais (4 Lt) buvo neįsimintini ir labai paprasti, gal net prasti.
Pietūs keturiems žmonėms kainavo 63,95 Lt. Supratome, kodėl jie nenori fotoaparatų. Niekas neturi sužinoti, kur prapuola pusė Lietuvos Respublikoje suvartojamo majonezo.
Iš esmės kitas žingsnis būtų tiesiog pilti majonezą į puodelius ir į jų vidų primėtyti bandelės gabalėlių ir maltos mėsos arba vištienos. Gal kada nors darys ir taip. Kol kas „Hesburger“ daro tik labai prastus mėsainius, kurių rekomenduoti negaliu. Viena žąsis iš penkių.