Prisirinkote daug grybų? Ruoškite atsargas žiemai

Rugsėjį grybautojai su pilnomis pintinėmis grįžta iš miškų. O turgaviečių prekystaliai taip pat lūžta nuo grybų gausos. Šį rudenį itin užderėjo baravykai. Tačiau šiuos grybus dažniausiai džioviname.

Jeigu grybaudami prisirinkote tiek visokių grybų, kad nėra kur jų dėti, ruoškite žiemai grybų „ikrus“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Jeigu grybaudami prisirinkote tiek visokių grybų, kad nėra kur jų dėti, ruoškite žiemai grybų „ikrus“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Sep 6, 2014, 12:28 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:46 PM

Jeigu grybaudami prisirinkote tiek visokių grybų, kad nėra kur jų dėti, ruoškite žiemai grybų  „ikrus“, kitaip vadinamą jų koncentratą. Šio skanėsto receptą ne kartą išmėgino iš Dzūkijos kilusi buvusi Seimo narė Danutė Bekintienė. Jos grybų „ikrų“ skonį puikiai žino ir bičiuliai bei buvę kolegos, kuriuos Danutė ne kartą vaišino pačios ruoštu delikatesu.

Tačiau D.Bekintienė įspėjo, kad šio patiekalo ruošimas reikalauja kantrybės, mat prie viryklės teks sukiotis apie 3,5 valandos.

Jeigu netingite, imkitės ruošti gardų grybų patiekalą. Jam tiks visi jūsų miške surasti grybai.

D.Bekintienė apvirtus grybus patarė sumalti mėsmale, kepti keptuvėje, aliejuje.

Po to grybus pasūdykite, įdėkite žiupsnelį cukraus.

Atskirai kitoje keptuvėje pakepinkite svogūnus.

Grybus kepkite tol, kol išgaruos skystis. Svogūnus sumaišykite su grybais bei dar pakepinkite, pridėkite porą šaukštų pomidorų padažo.

Karštą paruoštą masę sukrėskite į įkaitintus stiklainius ir užsukite. Palaukite kol atvės, po to nuneškite į rūsį arba laikykite šaldytuve.

Grybų  „ikrus“ galite tepti ant sumuštinių. Itin gardūs sumuštiniai su balta duona, užtepta sviestu ir grybų koncentratu. Be to, grybų ikra puikiai tinka ruošti įvairius įdarus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.