Išskirtinio vyno ieškoję lietuviai pasiklydo Ispanijos kalnuose

Ispanijos gastronomijos perle San Sebastiane prasidėjusi lietuvių kulinarinė ekspedicija tęsiasi. „Tapas.lt“ autobusiukas pasiekė šiaurinėje Ispanijoje esantį Rias Baišas regioną. Tik nedaugelis žino, kad šioje kalnuotoje ir miškais apaugusioje Ispanijos dalyje yra gaminamas puikus vynas. Būtent į vieną šio regiono vyno daryklą „Castrobrey“ keliauja ir „Tapas.lt“ komanda.

Dabartinis „Castrobrey“ vynuogynų savininkas juos paveldėjo iš senelių.<br>D.Burkausko nuotr.
Dabartinis „Castrobrey“ vynuogynų savininkas juos paveldėjo iš senelių.<br>D.Burkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

tapas.lt

Nov 25, 2014, 10:08 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 4:48 PM

Tiesa, surasti kalnuose pasislėpusią ir tikslaus adreso nenurodančią vyno daryklą nėra taip paprasta, o vienas kitas neteisingas posūkis ir kelias iki jos dar labiau pailgėja. Dvi valandas vingiuodami kalnų keliukais, miškais ir žvyrkeliais, lietuviai pagaliau pasiekia „Castrobrey“ vyno daryklai priklausančius vynuogynų laukus, kuriuose juos pasitinka pats daryklos savininkas Ramon Blanco Lobeto. Beje, net ir tiek ilgai laukęs svečių, atvykstančių iš Lietuvos, ispanas dėl to nė kiek neširdo ir iš karto pakvietė į turą po jam priklausančius vynuogynus ir pačią vyno daryklą.

„Castrobrey“ yra nedidelė, puikų baltą vyną gaminanti darykla, įkurta 1982 m., kurią bene labiausiai išgarsino originalus vieno vyno pateikimas. Vyną „Nice to meet you“ ši darykla pilsto į ryškiomis spalvomis dažytus butelius, kiekvienais metais naujo derliaus vyną dedikuojant vis kitam Ispanijos miestui. Be abejo, vyno esmė – ne taroje, todėl „Castrobrey“ gamina ir kitus, savo išvaizda ne tokius įspūdingus, tačiau ypatingo skonio daugiausiai baltus vynus, kurių žymiausiai yra „Sin Palabras“ ir „Castro Valdes“.

Ramon Blanco Lobeto savo darykloje gali pavaišinti jus ne tik vynu – čia rasime ir jo gaminamo tradicinio ispaniško brendžio, vietinių vadinamo „orujo“ – taip pat iš vynuogių. Tačiau su šiuo gėrimu reikia būti gerokai atsargesniems nei ragaujant vyną. Stipriausia „Castrobrey“ gaminama „orujo“ rūšis šiek tiek primena net lietuvišką samanę, tad po tokios degustacijos vairuoti ir keliauti toliau tikrai negalėsite ir teks ieškotis nakvynės kur nors netoliese.

„Vienos dienos restoranus“ („One Day Restaurant") vis kitoje vietoje atidarinėjančios ispaniško maisto studijos „Tapas.lt“ nuotykius ir toliau sekite išskirtiniame kelionių reportažų cikle „Kulinarinė ekspedicija Ispanijoje“ per Lrytas.tv.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.