„Porto Muíños“ istorija prasidėjo nuo dviejų žmonių – Rosos ir jos vyro Antonio, kuris be to, kad yra virtuvės šefas, dar labai mėgsta nardyti ir šiandien jis kartu su pagalbininkais iš Atlanto dugno traukia skirtingų spalvų, skonių, tekstūros ir dydžio jūros dumblius. Juos galima valgyti ir žalius, tačiau neapdorotų jūros dumblių skonis – tikrai specifinis, todėl patinka toli gražu ne kiekvienam. Būtent todėl ispanai juos konservuoja arba išdžiovina ir paruošia taip, kad įsigijusiems jūros dumblių pasigaminti jų namie būtų kuo paprasčiau. Negana to, virtuvės šefo Antonio Muíños vadovaujama įmonė išleido dar ir savo kulinarijos knygą, kurioje – daugybė receptų ir patarimų, kaip ruošti išskirtinius patiekalus su jūros dumbliais ir kitomis jūros gėrybėmis.
Norėdamas įrodyti, kad prašmatnų patiekalą iš „Porto Muíños“ produkcijos galima pasigaminti vos per kelias minutes, ponas Antonio čia pat pagamino ryžių patiekalą, pagardintą krabais ir žuvies sultiniu. Ir iš tiesų, po kelių minučių mes jau mėgavomės jūros gėrybių patiekalu pačioje jūros gėrybių gamykloje.
Kiti nuotykiai iš „Tapas.lt“ kulinarinės ekspedicijos Ispanijoje – po savaitės portale lrytas.lt.