Ispaniški delikatesai iš Atlanto dugno

Šiaurės Ispanijoje gyvenimas verda Atlanto pakrantėje, o vietiniams vandenynas neretai yra ne tik pramoga, bet ir darbas. Kai kuriems ispanams vandenynas yra visas gyvenimas. Būtent pas tokius žmones apsilankė „Tapas.lt“ komanda. „Porto Muíños“ – išskirtinė Galicijos įmonė, kurios pasididžiavimas – retos ir neįprastos jūros gėrybės: jūros dumbliai, jūros ežio ikrai, jūros velnio kepenėlės ir daugybė kitų produktų, kurių ragavo tikrai nedaug lietuvių.

Daugiau nuotraukų (1)

tapas.lt

Dec 10, 2014, 9:19 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 1:38 PM

„Porto Muíños“ istorija prasidėjo nuo dviejų žmonių – Rosos ir jos vyro Antonio, kuris be to, kad yra virtuvės šefas, dar labai mėgsta nardyti ir šiandien jis kartu su pagalbininkais iš Atlanto dugno traukia skirtingų spalvų, skonių, tekstūros ir dydžio jūros dumblius. Juos galima valgyti ir žalius, tačiau neapdorotų jūros dumblių skonis – tikrai specifinis, todėl patinka toli gražu ne kiekvienam. Būtent todėl ispanai juos konservuoja arba išdžiovina ir paruošia taip, kad įsigijusiems jūros dumblių pasigaminti jų namie būtų kuo paprasčiau. Negana to, virtuvės šefo Antonio Muíños vadovaujama įmonė išleido dar ir savo kulinarijos knygą, kurioje – daugybė receptų ir patarimų, kaip ruošti išskirtinius patiekalus su jūros dumbliais ir kitomis jūros gėrybėmis.

Norėdamas įrodyti, kad prašmatnų patiekalą iš „Porto Muíños“ produkcijos galima pasigaminti vos per kelias minutes, ponas Antonio čia pat pagamino ryžių patiekalą, pagardintą krabais ir žuvies sultiniu. Ir iš tiesų, po kelių minučių mes jau mėgavomės jūros gėrybių patiekalu pačioje jūros gėrybių gamykloje.

Kiti nuotykiai iš „Tapas.lt“ kulinarinės ekspedicijos Ispanijoje – po savaitės portale lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.