Paprikų auginimo ir rūkymo paslaptis į La Vera regioną XVI a. atvežė vienuoliai, pamatę, kad Ekstremadūros klimatas ir dirvožemis puikiai tinka paprikoms - tinka taip puikiai, kad vietiniai ispanai paprikų derliumi gali džiaugtis net kelis kartus per metus.
Gal todėl rūkytų paprikų „Las Hermanas“ gamintojas Miguelis Lopezas paprikų krūmelius glosto kaip savo vaikus, vis šūkteldamas: „Pažiurėk, kokie jie nuostabūs ir gražūs!“ Pasirodo, kad šalia pono Lopezo taip mylimų paprikų La Veros regione puikiai jaučiasi ir kitas augalas – tabakas. Tačiau rūkymas kenkia jūsų sveikatai, todėl grįžkime prie raudonųjų ir žaliųjų paprikų.
Šiuose La Veros laukuose auga trys paprikų rūšys: karčioji, saldžioji ir aštrioji paprika, kurios vėliau keliauja į specialias rūkyklas, atrodančias kaip paprasti nameliai, kurių pirmame aukšte dienų dienas smilgsta ąžuolų kelmai, o antrame aukšte rūkosi paprikos. Ir kai jau būna tinkamas laikas – rūkytos paprikos keliauja į fabriką.
„Las Hermanas“ fabrikas matė jau tris tos pačios šeimos kartas, todėl galime drąsiai sakyti, kad čia dirbantys žmonės išmano savo darbą, o tas žinias perduoda naujoms kartoms. Tiesa, ne viską gali perduoti – tarp Lopezų šeimos verslo paveldėtojų liko tik moterys, todėl dešimtmečius šeimą garsinęs prekinis ženklas „Los Extremeños“ (liet. ekstremadūriečiai) buvo pakeistas „Las Hermanas“ (liet. seserys) ženklu.
„Tapas.lt“ kulinarinė ekspedicija tęsiasi, o visus pasakojimus iš Ispanijos bei informaciją apie mūsų renginius ir degustacijas galite rasti adresu tapas.lt, o naujų nuotykių iš Ispanijos laukite lrytas.tv portale.