„Kalnapilio Royal Select“ – išskirtinis alus nuo pirmo gurkšnio

„Lietuvos alaus mėgėjai kasmet vis labiau domisi šio gėrimo kultūra ir rūšimis“, – teigia vyriausiasis alaus daryklos „Kalnapilis“ aludaris Ričardas Barakūnas. Parduotuvių lentynose galima rasti begalę įvairiausio alaus, tad bet kuris išsiskirti ir nustebinti norintis gamintojas turi pasitelkti visą savo patirtį ir išmonę.

Labai tikiuosi, kad „Royal Select“ pamėgs ir alaus gurmanai, ir kiekvienas, vertinantis ypatingą skonį ir kokybę“, – tvirtino R. Barakūnas.<br>Ugnius Mikaliūnas.
Labai tikiuosi, kad „Royal Select“ pamėgs ir alaus gurmanai, ir kiekvienas, vertinantis ypatingą skonį ir kokybę“, – tvirtino R. Barakūnas.<br>Ugnius Mikaliūnas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 2, 2015, 10:00 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 5:54 PM

 “Kalnapilio“ aludaris naujojo „Kalnapilio Royal Select“ receptą keitė net keliolika kartų. Ir visa tai dėl to, kad nuolat galvojo apie išrankiausius alaus mėgėjus.

„Gaminant šį alų teko apsišarvuoti kantrybe. Tačiau palūkėti tikrai buvo verta, nes jau iš pirmojo gurkšnio supratome sukūrę šį tą nepakartojamo. Labai tikiuosi, kad „Royal Select“ pamėgs ir alaus gurmanai, ir kiekvienas, vertinantis ypatingą skonį ir kokybę“, – tvirtino R. Barakūnas.

Alaus skonio tendencijos džiugina ir verčia stengtis

Pastaraisiais metais alaus skonio tendencijos pasaulyje ir Lietuvoje labai pasikeitė. „Prieš keliolika metų pasaulyje dominavo lengvas šviesusis alus, o aludariai iš esmės konkuravo tik nekintama kokybe. Ji buvo vienas iš pagrindinių kriterijų alaus vartotojams“, ¬– pastebėjimais dalinosi R. Barakūnas. – „Tačiau jau kelerius metus atkreipėme dėmesį į ryškią tendenciją – vartotojams tik kokybiško alaus nebeužtenka.“

R. Barakūnas atkreipė dėmesį, kad šiuo metu alaus vartotojai vis dažniau ieško sodraus skonio, kiek tamsesnio nei įprasta šviesiojo alaus. Dar viena tendencija – populiarėja įvairiais aromatiniais apyniais praturtintas alus, o taip pat ir kitos alaus rūšys: kvietinis, įvairūs eliai.

Aludaris teigia, kad jį labai džiugina augantis alaus mėgėjų išprusimas, padidėjęs susidomėjimas alaus rūšimis: „Kiekvienam kūrėjui išlavinto skonio vertintojas skatina tobulėti, neužmigti ant laurų. Neabejoju, kad padidėjęs vartotojų reiklumas duos Lietuvos alaus rinkai tik teigiamų rezultatų.“

Prieš porą metų išskirtinio skonio ieškantiems išrankiesiems alaus mėgėjams „Kalnapilis“ sukūrė alų „Grand Select“. Jis jau spėjo tapti mėgstamiausiu iš „Kalnapilio“ siūlomų alaus rūšių. Praėjusiais metais buvo išleistas net kelerius metus kurtas „White Select“ – pirmasis daryklos kvietinis alus.

„Royal Select“ – jau trečiasis „Kalnapilio Select“ linijos kūrinys. „Tai alus, kuriuo tikrai didžiuojuosi“, – tvirtino vyriausiasis „Kalnapilio“ aludaris. „Jį kurdami pasitelkėme ne tik ypatingus ingredientus, bet ir visus per ilgus metus sukauptus aludarystės įgūdžius. O tai juk – kiekvieno aludario tikslas ir svajonė.“

Unikalus receptas ir dvigubai ilgesnis brandinimas

Virdami „Royal Select“, „Kalnapilio“ aludariai naudoja net trijų rūšių salyklą – šviesųjį, karamelinį ir ypatingąjį „CaraAmber“ iš Vokietijos. Jų kombinacija suteikia sodrią aukso spalvą ir vos juntamą saldumą. Aromatinius apynius „El Dorado“ darykla atsivežė iš „naujosios apynių Mekos“ – JAV. Jų derinys su vokiškais „Select“ apyniais sukuria su niekuo nesupainiojamą „Royal Select“ aromatą.

Be unikalių ingredientų naujasis „Kalnapilio“ alus pasižymi ir dar viena svarbia savybe – dvigubai ilgesniu brandinimo laiku. Norėdami vartotojams pasiūlyti tikrai išskirtinį alų, daryklos aludariai be įprastų dviejų savaičių „Royal Select“ brandina dar dvi – taip šis alus įgauna ypatingai švelnų ir subalansuotą skonį.

„Įprasta sakyti, kad laikas gerina vyną. Tačiau tai tinka ir alui. Šis procesas net turi specialų aludarių terminą – „alaus skonio švelninimas“ (angl. „beer taste smoothing“), – patikino R. Barakūnas. „Būtent laikas yra labai svarbi „Royal Select“ sudėtinė dalis, padedanti išryškinti geriausias jo savybes bei sukurti išskirtinio skonio alų.“

Vyriausiasis „Kalnapilio“ aludaris įsitikinęs – naujasis alus tikrai sulauks vartotojų dėmesio ir užims garbingą vietą patyrusio alaus mėgėjo pirkinių krepšelyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.