Kur iš restoranų dingo lėkštės, kad valgis patiekiamas batuose?

„Tikėsite, ar ne, bet buvo laikai, kai restoranuose maistas buvo patiekiamas lėkštėse. Paprastose baltose apvaliose lėkštėse. O šiandien atėję į restoraną mes kepsnį gauname patiektą ant duonos lentelės, vištienos kroketus traukiame iš bato, o desertas atkeliauja ant plytos.“

Vištienos kroketai bate. Ar valgytumėte?<br>Nuotr. iš „Twitter“ .
Vištienos kroketai bate. Ar valgytumėte?<br>Nuotr. iš „Twitter“ .
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-11 20:00, atnaujinta 2018-01-04 05:47

Taip ironiškai dailymail.co.uk rašo apie šių dienų reiškinį, kai restoranų savininkai Jungtinėje Karalystėje lenktyniauja tarpusavyje, kas keisčiau patieks patiekalą – vieni juos deda į gėlių vazas, kiti valgį deda ant puodo dangčio, dar treti sumano tam panaudoti šunims skirtus dubenėlius ar aukštakulnius.

Tačiau šis reiškinys džiugina ne visus. Vyrukas, pasivadinęs Rossu McGinnesu, socialiniame tinkle „Twitter“ pradėjo kampaniją , raginančią grąžinti lėkštes „We Want Plates“. Interneto sensacija tapusiame puslapyje atsiranda vis naujų nuotraukų su keisčiausiais restoranų šefų eksperimentais.

Ką pasakytumėte, jei tradicinius angliškus pusryčius gautumėte patiektus ant kastuvo lopetos? O duoną jums atneštų ne krepšelyje, o kepurėje?

Kokteilio dabar negausi elegantiškoje stiklo ar krištolo taurėje – visi gėrimai pilstomi į stiklainius, senovinius pieno butelius, nedidelius akvariumus ir netgi į slidinėjimo batus.

Kaip rašo Matthew Bellas, gal šio reiškinio pradžia – gal prieš dešimt metų, kai atėjo mada patiekti maistą ant grafito lentelės. Vėliau atėjo metas medinėms pjaustymo lentelėms.

Tačiau pastaruoju metu šis reiškinys tapo nebevaldomas. Košė, pavyzdžiui, patiekiama vyno taurėje, vištienos salotos – stiklainyje, ledai – tūbelėse, primenančiose dantų pastą.

Valgytojus ėmė piktinti ne tik estetinė tokio patiekalų pateikimo pusė. Ar valgyti patiekalą, kuris padėtas ant plytos, yra higieniška? Balta lėkštė – akivaizdus įrodymas, jog ji išplauta. O kaip išplaunamas krepšelis, kuriame gulėjo kepta višta, kaip nuplaunamas akmuo, ant kurio buvo patiekta žuvis?

Tad kovodami su šiuo reiškiniu valgytojai traukia savo mobiliuosius telefonus, fotografuoja keisčiausias „lėkštes“ ir dalijasi internete – jie tikisi, kad bent taip pažadins restoranų šefų sąmonę ir paragins juos susimąstyti ne apie tai, kaip keisčiau patiekti patiekalą, bet kaip jį pagaminti skanesnį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.