Pietų po atviru dangumi sezoną pradės 16 virtuvių atstovai

Praėjusį sezoną pradėta gero maisto po atviru dangumi iniciatyva „Open Kitchen“ kviečia pažymėti antrosios savo vasaros Tymo turguje startą. „Street food“ idėjai neabejingus vilniečius penktadienį, gegužės 22-ąją pasirengę pamaitinti net 16 restoranų, kavinių bei nepriklausomų šefų. Į jų iššūkį paspausdami „dalyvausiu“ socialinio tinklo „Facebook“ renginyje jau atsakė per 5000 vilniečių.

Lauke valgyti skaniau – su tuo sutinka daugybė vilniečių, pamėgusių restoranus po atviru dangumi.<br>G.Gedminaitės nuotr.
Lauke valgyti skaniau – su tuo sutinka daugybė vilniečių, pamėgusių restoranus po atviru dangumi.<br>G.Gedminaitės nuotr.
Lauke valgyti skaniau – su tuo sutinka daugybė vilniečių, pamėgusių restoranus po atviru dangumi.<br>G.Gedminaitės nuotr.
Lauke valgyti skaniau – su tuo sutinka daugybė vilniečių, pamėgusių restoranus po atviru dangumi.<br>G.Gedminaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-05-20 12:41, atnaujinta 2017-11-27 17:10

„Open Kitchen“ projektas įkvėptas panašių iniciatyvų, gyvuojančių daugelyje pasaulio didmiesčių – Barselonoje, Liublianoje, Niujorke ir kitur. Šios idėjos esmė – vieną dieną sutartoje miesto vietoje susitinkantys kepėjai, virėjai, restoranų ir kavinių atstovai ar nepriklausomi šefai, viliojantys praeivius savo skanėstais.

Tymo turguje visą vasarą bus galima rasti pačių įvairiausių virtuvių patiekalų – nuo tradicinių desertų iki tikros itališkos picos, gurmaniškų mėsainių, žaliavalgiškų šedevrų, sveikų sumuštinių ir t.t. Pietus, pavakarius ir vakarienę penktadienį ruoš ir praėjusį sezoną pildę vilniečių pageidavimus kavinės ir restoranai, ir tik dabar prie projekto prisijungę ženklai.

Gegužės 22-osios meniu sudaro „Chačapuri“, „Jurgis ir Drakonas“, „Boom Burgers“, „Planeta“, „Maghrib“, „Halės Bistro“, „Raw 42“, „Sweet Morello“, „Kukumuku“, „City Chef“, „Tapas.lt“, kepykla „Modernus Skonis“, „Gyvas Baras“, „Coffee Inn“ bei nepriklausomi šefai Danas ir Vytautas Brėdikis. Čia pat įrengtame bare gėrimus pilstys „Raudonų plytų“ alaus dirbtuvės. Pietauti ar vakarieniauti bus galima patogiai ir niekur neskubant – Tymo turguje bus įrengti stalai, suolai ir skėčiai.

Gardus maistas dar malonesnis, kai jį lydi muzika. Antrąjį sezoną „Open Kitchen“ žada džiuginti ne tik didžėjų kolekcijomis, bet ir gyvais pasirodymais. Pirmasis jų – gyvas elektronikos kilpas pinanti kūrėja Elena Neniškytė, prisistatanti Umiko slapyvardžiu. Taip pat muzikos programoje – pasaulio ritmų ekspertai Souldatov („Tropical Soundclash“) ir iš Mauricijaus kilęs didžėjus Maxï, neseniai į Vilnių persikraustęs iš Singapūro.

„Open Kitchen“ pirmųjų valgytojų lauks 11:30 val., veiksmas Tymo turguje vyks iki 22 val. Visa tai – tiek pirmąjį sezono penktadienį, gegužės 22-ąją, tiek visą vasarą iki pat ankstyvo rudens. Vienintelė išimtis – ypač lietingos dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.