Ledai „Yoguta“ – desertas be nuodėmės

Karštą vasaros dieną nėra didesnio malonumo nei porcija ledų – skanių, šaltų, gaivinančių. Tačiau kaip nuraminti sąžinę, jeigu saugote figūrą ir prisižadėjote nevalgyti jokių desertų? Arba gydytojas neleidžia net pažiūrėti riebių pieno produktų pusėn?

Karštą vasaros dieną nėra didesnio malonumo nei porcija ledų – skanių, šaltų, gaivinančių.<br>123rf nuotr.
Karštą vasaros dieną nėra didesnio malonumo nei porcija ledų – skanių, šaltų, gaivinančių.<br>123rf nuotr.
Ledai „Yoguta“.
Ledai „Yoguta“.
Ledai „Yoguta“.
Ledai „Yoguta“.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Jul 13, 2015, 9:00 AM, atnaujinta Oct 26, 2017, 2:26 PM

Sveikuolius ir dietos besilaikančius smaližius šį sezoną pradžiugino ledų gamintoja DADU, pasiūliusi puikią naujieną – jogurtinius ledus „Yoguta“. Šiems ledams geriausius komplimentus žeria medikai, mat jie ne tik mažiau riebūs, bet ir naudingi – skanaujantys šiuos ledus gauna viso to, ko turtingas yra jogurtas.

„Yoguta“ ledų sudėtyje – tikras jogurtas. Jis sudaro net 38 proc. ledų masės. Dėl to šis gaivus skanėstas net tris kartus liesesnis nei ledai, pagaminti iš grietinėlės. 100 g glaistytų „Yoguta“ ledų ant pagaliuko yra 17 proc. riebalų, o tų pačių ledų, supakuotų dėžutėse, – vos 4,3. Todėl juos drąsiai gali skanauti tie, kurie iš savo valgiaraščio išbraukė riebius produktus.

Tačiau „Yoguta“ vertingi ne tik tuo, kad tai liesesni ledai. Šis šaltasis skanėstas gaminamas iš natūralaus jogurto, o ne jogurto miltelių ar kvapiosios jogurto medžiagos.

Todėl ledų „Yoguta“ valgytojai aprūpina organizmą naudingosiomis medžiagomis, dėl kurių jogurtas yra vadinamas vienu vertingiausių maisto produktų visame pasaulyje.

Sveikuoliai puikiai žino, kad jogurtas – tai puikus baltymų šaltinis, kuriame yra daugybė reikalingų medžiagų – kalio, B grupės vitaminų.

Itin naudingas jogurtas tiems, kuriems reikia stiprinti kaulus, – mažiems vaikams, moterims ir vyresnio amžiaus žmonėms. Kalciu jis aprūpina geriau nei pienas – stiklinėje jogurto yra beveik pusė parai rekomenduojamos kalcio normos.

Tačiau labiausiai jogurtas vertinamas dėl jo sudėtyje esančių gyvųjų bakterijų, vadinamųjų probiotikų. Šios bakterijos atkuria žarnyno mikroflorą, padeda normalizuoti virškinimo veiklą, stiprinti imunitetą. Pakankamai probiotikų gaunančio žmogaus organizmas geba pats sunaikinti kenksmingus mikroorganizmus, tad jis tampa atsparesnis ligoms.

Be to, probiotikai padeda organizmui lengviau pasisavinti būtinas medžiagas, o dažnai valgant jogurto organizme daugėja baltymų, kurie slopina virusų dauginimąsi, saugo nuo užkrečiamųjų ligų ir net vėžio.

Jogurtas padeda greičiau atsigauti po ligų, kurias teko gydyti antibiotikais, yra įrodymų, kad jis mažina kraujospūdį ir cholesterolio kiekį kraujyje.

Tačiau šią naudą organizmas gauna tik tuomet, jei vartojamas natūralus pieno produktas, o ne jo milteliai.

Ledų „Yoguta“ gamintojai jogurto mišinį užraugia raugu, kuris susideda iš termofilinių pienarūgščių kokų (Streptococcus thermophilus) ir bulgarų lazdelių (Lactocillus delbrueckii subsp. bulgaricus). Tyrimai, atlikti Kauno technologijos universiteto Maisto instituto Maisto tyrimų centre, parodė, kad gerosios bakterijos išlieka gyvos net ir galutiniame produkte – tai reiškia, kad laižydami ledus galite ne tik pasimėgauti ir atsigaivinti, bet ir aprūpinti organizmą vertingomis medžiagomis.

Rūgštokas šių ledų skonis labai dera su puikiai parinktais braškių, aviečių, persikų įdarais ir šviežių vaisių gabaliukais. Karštą vasaros dieną tai garantuoja nepamirštamas gaivaus malonumo akimirkas. Tad atsiimkite pažadą nevalgyti desertų – ledus „Yoguta“ galite skanauti be jokio sąžinės graužimo!

Ledai „Yoguta“

– Net 38 proc. tikro šviežio jogurto.

– Pagardinti puikaus skonio įdaru iš natūralių uogų ir vaisių.

– Su natūralių braškių, aviečių ir persikų gabaliukais, išdžiovintais šaltyje, – tai padeda išsaugoti daug vertingų medžiagų.

– Be konservantų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.