Pagaliau jos svajonė išsipildė – Beata pati išleido savo pirmąją kulinarinę knygą anglų kalba „Taste Lithuania“.
„Norėjau išleisti solidų šiuolaikinės lietuvių virtuvės receptų rinkinį, o gavosi... meilės laiškas Lietuvai – 360 puslapių knyga „Taste Lithuania“ pilna ne tik receptų, bet ir pačių geriausių emocijų, gražių už širdies griebiančių Lietuvos vaizdų ir nuoširdžių istorijų žmonių, kurie savo rankomis iki šiol puoselėja mūsų kulinarines tradicijas“, – teigė Beata.
Šią knygą ji pirmiausia skiria savo vyrui Tomui, kuris dievina lietuviškus balandėlius, savo vaikams, kurie negali gyventi be burokėlių sriubos, savo anytai ir visiems tarptautiniams draugams.
„Taip pat tiems, kurie jaučia ir puoselėja savo lietuviškas šaknis, visiems ir visoms, kurie sukūrė tarptautines šeimas ir nori savo antrąsias puses supažindinti su savo šalimi ir žmonėmis – nes juk geriausiai žmones pažinsi ne kur kitur, o tik virtuvėje ir prie stalo!
Jaučiu, kad „Taste Lithuania“ bus populiari ne tik tarp užsieniečių, bet ir tarp lietuvių, nes šioje knygoje nieko neišradinėjau, neimprovizavau ir nemoderninau. Čia atskleidžiau gyvąją Lietuvos virtuvę – tokią, kuri ir dabar gyvena kiekvienos šeimos namuose. Dar prieš Kalėdas ši knyga pasirodys ir lietuvių kalba“, – apie naujausią knygą pasakoja Beata.
Šiuo metu autorė vieši JAV, kur pristatinėja naujausią knygą Amerikos lietuviams. Beata Nicholson jau yra išleidusi penkias didelio populiarumo sulaukusias kulinarines knygas. „Taste Lithuania“ yra šeštoji jos knyga.