Šiemet lietuviai sėdo prie visiškai kitokio Velykų stalo

Prekybininkai stebi žaibiškai augančią ekologiškos produkcijos paklausą.

Prekybininkai pastebi, kad šiemet vis daugiau lietuvių ant Velykų stalo dėjo ir vaisius bei sveikesnius užkandžius.<br>123rf nuotr.
Prekybininkai pastebi, kad šiemet vis daugiau lietuvių ant Velykų stalo dėjo ir vaisius bei sveikesnius užkandžius.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2016, 2:34 PM, atnaujinta May 31, 2017, 12:11 AM

Pasak RIMI Viešųjų ryšių vadovės Giedrės Bielskytės, šių metų Velykas Lietuvos gyventojai pasitiko nukloję stalus ne tradiciškai sočiais mėsos, bet ekologiškų daržovių patiekalais.

„Per šias Velykas, palyginti su praėjusiais metais, ekologiškų daržovių pardavimai išaugo 60 procentų.

Ypač padidėjo ekologiškų grybų paklausa. Jų pardavimai išaugo beveik tris kartus. O ekologiškų agurkų, baklažanų pardavėme net 90 procentų daugiau.

Apskritai, ekologiškos daržovės yra labai sparčiai auganti kategorija. Stebėdami šį pirkėjų poreikį, jau padidinome ekologiškų daržovių pasiūlą mūsų prekybos centruose. Ją ketiname plėsti ir artimiausioje ateityje“, – sakė G. Bielskytė.

Ji pridūrė, kad gyventojų velykiniai stalai tampa ne tik ekologiškesni, bet ir sveikesni.

Šiais metais gyventojai pirko daugiau žuvies, stalus nuklojo sveikesniais užkandžiais: graibstyte graibstė citrusinius vaisius, bananus, obuolius. Desertams rinkosi uogas.

Pasak RIMI Viešųjų ryšių vadovės, remiantis prekybos centrų rezultatais, palankus Velykų oras lėmė, jog šių metų velykinius stalus nuklojo ne tik ekologiškų pavasariškų salotų ar įdarytų daržovių patiekalai, bet ir kepsniai, skirti kepti ant griliaus.

Velykų savaitę parduota 4 kartus daugiau kepsnių ir šašlykų asortimento prekių nei savaitgalį prieš šventes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.