Lietuvis metė iššūkį barmenams iš viso pasaulio

Neseniai iš „Heineken Star Serve 2016“ pasaulinio finalo Amsterdame grįžęs lietuvis Andrius Šimanskas dar gyvena varžybų nuotaikomis. Įveikęs geriausius Baltijos šalių barmenus ir iškovojęs bilietą į pasaulinį finalą, vaikinas neslepia, kad patirtis, kurią gavo dalyvaudamas „Heineken Star Serve“ programoje ir galimybė už vieno baro varžytis su ilgametę patirtį turinčiais barmenais iš viso pasaulio – jo didžiausias laimėjimas.

Barmenas atskleidė, kad pilant alų jam didžiausiu iššūkiu tampa tinkamo laiko parinkimas, kada nugriebti putos perteklių ir taurės laikymas 45 laipsnių kampu.<br>Organizatorių nuotr.
Barmenas atskleidė, kad pilant alų jam didžiausiu iššūkiu tampa tinkamo laiko parinkimas, kada nugriebti putos perteklių ir taurės laikymas 45 laipsnių kampu.<br>Organizatorių nuotr.
Profesionalių barmenų varžybos vyko Amsterdame.<br>Organizatorių nuotr.
Profesionalių barmenų varžybos vyko Amsterdame.<br>Organizatorių nuotr.
Profesionalių barmenų varžybos vyko Amsterdame.<br>Organizatorių nuotr.
Profesionalių barmenų varžybos vyko Amsterdame.<br>Organizatorių nuotr.
Profesionalių barmenų varžybos vyko Amsterdame.<br>Organizatorių nuotr.
Profesionalių barmenų varžybos vyko Amsterdame.<br>Organizatorių nuotr.
Profesionalių barmenų varžybose A.Šimanskas dalyvavo pirmą kartą, todėl, nors finalo ir nepasiekė, didelio apmaudo ir nusivylimo nejaučia.<br>Organizatorių nuotr.
Profesionalių barmenų varžybose A.Šimanskas dalyvavo pirmą kartą, todėl, nors finalo ir nepasiekė, didelio apmaudo ir nusivylimo nejaučia.<br>Organizatorių nuotr.
Lietuvį sužavėjo profesionalumas ir renginio organizatorių svetingumas, kiekvienam dalyviui rodomas išskirtinis dėmesys.<br>Organizatorių nuotr.
Lietuvį sužavėjo profesionalumas ir renginio organizatorių svetingumas, kiekvienam dalyviui rodomas išskirtinis dėmesys.<br>Organizatorių nuotr.
Lietuvį sužavėjo profesionalumas ir renginio organizatorių svetingumas, kiekvienam dalyviui rodomas išskirtinis dėmesys.<br>Organizatorių nuotr.
Lietuvį sužavėjo profesionalumas ir renginio organizatorių svetingumas, kiekvienam dalyviui rodomas išskirtinis dėmesys.<br>Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Profesionalių barmenų varžybos vyko Amsterdame.<br>Organizatorių nuotr.
Profesionalių barmenų varžybos vyko Amsterdame.<br>Organizatorių nuotr.
Lietuvį sužavėjo profesionalumas ir renginio organizatorių svetingumas, kiekvienam dalyviui rodomas išskirtinis dėmesys.<br>Organizatorių nuotr.
Lietuvį sužavėjo profesionalumas ir renginio organizatorių svetingumas, kiekvienam dalyviui rodomas išskirtinis dėmesys.<br>Organizatorių nuotr.
„Heineken“ alaus muziejus.<br>Organizatorių nuotr.
„Heineken“ alaus muziejus.<br>Organizatorių nuotr.
„Heineken“ alaus muziejus.<br>Organizatorių nuotr.
„Heineken“ alaus muziejus.<br>Organizatorių nuotr.
„Heineken“ alaus muziejus.<br>Organizatorių nuotr.
„Heineken“ alaus muziejus.<br>Organizatorių nuotr.
„Heineken“ alaus muziejus.<br>Organizatorių nuotr.
„Heineken“ alaus muziejus.<br>Organizatorių nuotr.
Nugalėtojas – Malaizijos atstovas.<br>Organizatorių nuotr.
Nugalėtojas – Malaizijos atstovas.<br>Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Šviesų šou.<br>Organizatorių nuotr.
Šviesų šou.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (17)

Lrytas.lt

Apr 27, 2016, 3:21 PM, atnaujinta May 27, 2017, 11:04 AM

„Pirmą kartą dalyvavau profesionalių barmenų varžybose, todėl, nors finalo ir nepasiekiau, didelio apmaudo ir nusivylimo nejaučiu. Tai didelė atsakomybė ginti Baltijos šalių vardą pasaulyje, tačiau tuo pačiu ir garbė, kurią mielai prisiimčiau ir antrą kartą, – šypsojosi A.Šimanskas. – Neslėpsiu, kad esu labai savikritiškas, visada siekia geriausio rezultato, todėl tikėjausi pasirodyti geriau“.

Patirtis – dar ne viskas

3 metus už baro besisukantis A. Šimanskas yra įsitikinęs, kad šiose varžybose patirtis nėra didžiausias privalumas, kur kas svarbiau – tikslumas ir žinios.

„Stebėdamas kitų dalyvių įgūdžius už baro treniruotės metu supratau, kad net ir patyrę barmenai daro neapdairias klaidas, – sakė „Heineken Star Serve 2016“ Baltijos šalių finalo nugalėtojas. – Susiklostė taip, kad lemiamoje kovoje varžiausi su dalyviu iš Naujosios Zelandijos, abu buvome jauniausi šiame konkurse, todėl kovojame kaip lygiaverčiai priešininkai, iš kurių kiekvienas turėjome savų pranašumų“.

Barmenai buvo vertinami pagal penkis pagrindinius „Heineken Star Serve“ galiojančius kriterijus: taurės paruošimas, pylimas, putos nugriebimas, alaus kiekis taurėje ir pateikimas.

A.Šimansko teigimu, daugelis klysta manydami, kad nėra skirtumo, kaip įpilti alų, tačiau, jei visi šie žingsniai atlikti teisingai, alus ne tik išlaiko savo skonį, ilgiau išlieka šaltas, bet ir visas aptarnavimo procesas pakyla į aukštesnį lygį.

Iššūkiai neišvengiami

Anot A.Šimansko, kiekvieną kartą aptarnaudamas klientus jis atlieka tuos pačius žingsnius, kurie jam yra gerai žinomi, todėl į šias varžybas žiūrėjo kaip į kasdienį savo darbą ir stengėsi būti barmenu – ne tik varžybų dalyviu, ir pasisemti kuo daugiau gerų emocijų.

„Pirmojo etapo metu stengiausi išlikti charizmatiškas, kelti nuotaiką, į teisėjus žiūrėjau kaip į klientus ir stengiausi būti jiems ypač dėmesingas, tačiau šios mano pastangos neturėjo įtakos galutiniam vertinimui ir sutrukdė susikoncentruoti ties alaus pylimu. Todėl ne iki galo tiksliai atlikti svarbiausi alaus pylimo ir pateikimo žingsniai atėmė lemtingus taškus“, – pasakojo „Berlin“ baro atstovas.

Barmenas atskleidė, kad pilant alų jam didžiausiu iššūkiu tampa tinkamo laiko parinkimas, kada nugriebti putos perteklių ir taurės laikymas 45 laipsnių kampu. Jo nuomone, tokiomis akimirkomis labai praverčia greita reakcija, kai svarbi tampa kiekviena smulkmena, ir, žinoma, „Heineken Star Serve“ mokymų metu įgytos žinios.

Tobulėjimui reikia žinių

Optimistiškai nusiteikęs vaikinas pridūrė, kad dalyvauti tokiame pasaulinio lygio renginyje yra nepamainoma patirtis. Nuo pat pirmų renginio akimirkų jį žavėjo profesionalumas ir renginio organizatorių svetingumas, kiekvienam dalyviui rodomas išskirtinis dėmesys.

Trijų dienų viešnagės Nyderlandų sostinėje metu A.Šimanskas turėjo progą apsilankyti čia įsikūrusiame vieninteliame pasaulyje „Heineken“ alaus muziejuje, iš arčiau susipažinti su šio alaus istorija, gamybos procesu ir dalyvauti degustacijoje, vykusioje ne baro aplinkoje, kaip įprastai, o alaus darykloje.

„Geras barmenas privalo ne tik mokėti teisingai įpilti alų, bet ir nusimanyti apie šio gėrimo sudėtį, gamybą, kitas jam būdingas savybes. Patirtis ateina su laiku, o žinių bagažo dydis priklauso tik nuo tavęs paties, kiek esi nusiteikęs mokyti ir tobulėti“, – tikino A.Šimanskas.

„Heineken Star Serve 2016“ finale Amsterdame varžėsi 16 geriausių barmenų iš Egipto, Tuniso, Brazilijos, Puerto Riko, Honkongo, Indonezijos, Malaizijos, Naujosios Zelandijos, Italijos, Graikijos, Ispanijos,  Serbijos, Rumunijos, Rusijos, Nyderlandų ir Baltijos šalių.

Geriausiu pasaulio barmenu tituluotas Malaizijos atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.