Iš konkurso virėjai grįžo be apdovanojimų, bet nenusiminę

Gegužės 26-27 d. Maskvoje vyko jaunųjų pasaulio konkurso „San Pellegrino Young Chef 2016“ pusfinalis, kuriame buvo renkamas geriausias Rusijos, NVS ir Baltijos šalių regiono jaunasis virėjas. Dėl šio titulo varžėsi geriausių šio regiono virėjų dešimtukas, tarp kurių ir lietuviai – „Time“ restorano virėjas Ignas Višinskas bei „Sweet Root“ restorano virėjas Justinas Misius.

„Time“ restorano virėjas Ignas Višinskas ir „Sweet Root“ restorano virėjas Justinas Misius.<br>Organizatorių nuotr.
„Time“ restorano virėjas Ignas Višinskas ir „Sweet Root“ restorano virėjas Justinas Misius.<br>Organizatorių nuotr.
Vertinimo komisijoje buvo ir L.Čeprackas.<br>Organizatorių nuotr.
Vertinimo komisijoje buvo ir L.Čeprackas.<br>Organizatorių nuotr.
Dėl geriausiojo jaunojo šefo vardo varžėsi dešimt konkurso dalyvių.<br>Organizatorių nuotr.
Dėl geriausiojo jaunojo šefo vardo varžėsi dešimt konkurso dalyvių.<br>Organizatorių nuotr.
Nugalėtojo patiekalas.<br>Organizatorių nuotr.
Nugalėtojo patiekalas.<br>Organizatorių nuotr.
Konkurso akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Konkurso akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2016-06-10 12:08, atnaujinta 2017-05-22 05:03

Geriausiu regiono šefu pripažintas Hezretas Berdievas, „Four Seasons Hotel Lion Palace“ vyr. virėjo padėjėjas iš Sankt Peterburgo, paruošęs patiekalą „Vasara Sibire“.

Dalyvius vertinusi teisėjų kolegija buvo sudaryta iš žymių regiono „Rusija, NVS ir Baltijos šalys“ vyr. virėjų, tarp kurių šefai iš Talino, Rygos, Makvos.

Dalyvius vertino ir Vilniuje įsikūrusio restorano „Gastronomika“ šefas Liutauras Čeprackas.

Teisėjai dalyvius vertino pagal penkias pagrindines kategorijas: patiekalo sudedamąsias dalis, dalyvio profesinius įgūdžius, talentą, patiekalo pateikimą ir sumanymą.

„S.Pellegrino Young Chef“ konkurse dalyvavęs lietuvis Ignas Višinskas komisijai pristatė patiekalą „Miškas susitinka su lėkšte“. Anot jaunojo šefo, šiame patiekale susijungė putpelė bei įvairiausi, kovo mėnesį miške randami ingredientai, tokie kaip gelteklių šaknys, builis, garšvos, dilgėlės, samanos, kiškio kopūstai ir rugštynės.

„Dalyvavimas konkurse buvo labai įdomus, o gauta patirtis – labai didelė. Man konkursai – puiki terpė, kuri skatina tave tobulėti, suteikia motyvacijos. Žinoma, buvo daug įtampos, tačiau manau, kad man pavyko ją įveikti. Susipažinau su konkurso dalyviais bei komisijos nariais, gavau įvertinimą, kad judu tinkama linkme. Nors ir nelaimėjau, jaučiuosi nugalėtoju ir planuoju konkurse dalyvauti ir kitais metais“, – sakė „Time“ restorano virėjas Ignas Višinskas.

Geriausių regiono virėjų dešimtuke dėl galimybės keliauti į finalą rungėsi ir lietuvis Justinas Misius, kuris pasirinko gaminti „Žaliojo vaivorykštinio upėtakio“ patiekalą. Lėkštėje į žalumos sūkurį įsisuko upėtakis, vėžys bei lietuviški akcentai – saliero stiebas, bulvė, pastarnokų tyrė, dilgėlių padažas.

„Tai buvo jau septintasis konkursas, kuriame dalyvauju, tad šiek tiek nujaučiau, ko galiu tikėtis. Manau, kad konkursuose tu gali parodyti savo įgūdžius, sužinoti, ar eini teisinga kryptimi, jie taip pat padeda tau tapti ir geresniu šefu – čia tu ruošiesi viską padaryti laiku, kokybiškai, turi tvarkingai bei skaniai dirbti, reaguoti į besikeičiančias situacijas.

Mane žavi konkursinė atmosfera ir varžybų jausmas, kai tave vertina ne tik klientas, bet savo įvertinimą skiria ir tavo srities profesionalai. Kitais metais Baltijos šalis planuojama priskirti prie Skandinavijos kontinento, tad, manau, kad konkursas taps dar įdomesnis“, – sakė „Sweet Root“ restorano virėjas Justinas Misius.

Globalų talentingų jaunųjų vyriausiųjų virėjų paieškos projektą jau antri metai globoja itališkojo mineralinio vandens gamintojas S.Pellegrino. Antrą kartą vykstančio konkurso „S.Pellegrino Young Chef 2016“ finalas vyks 2016 m. spalio 13–15 d. Milane.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.