Kristina Ivanova atskleidė, kas paakino atsisakyti alkoholio

Dainininkė, grožio studijos „Kristina“ vadovė, vizažistė Kristina Ivanova (29 m.) nesivadovauja populiarėjančiu dietologų siūlymu maitintis pagal kraujo grupę. „Mano kraujo grupė – pirmoji. Turėčiau mėgaudamasi valgyti mėsą, tačiau jos nemėgstu“, – pasakojo Kristina.

K.Ivanova nėra griežtų dietų šalininkė. Ji neatsisako nei bulvinių, nei miltinių patiekalų, tačiau valgo daug daržovių.<br>„gabija.eu“ nuotr., G.Povilonytės montažas
K.Ivanova nėra griežtų dietų šalininkė. Ji neatsisako nei bulvinių, nei miltinių patiekalų, tačiau valgo daug daržovių.<br>„gabija.eu“ nuotr., G.Povilonytės montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė („TV antena“)

Mar 9, 2017, 8:20 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 7:14 AM

Ketverius metus K.Ivanova studijavo visuomenės sveikatos mokslus ir įgijo bakalauro laipsnį. Ji taip pat turi sveikatos priežiūros vadybos magistro diplomą, rašo „TV antena“.

K.Ivanova nėra griežtų dietų šalininkė. Ji neatsisako nei bulvinių, nei miltinių patiekalų, tačiau valgo daug daržovių.

– Kokiu patiekalu prasideda ir kokiu baigiasi jūsų diena?

– Atsikėlusi išgeriu puodelį kavos ir suvalgau varškės sūrelį. Po valandos valgau pagal norą: košę, virtus kiaušinius, kiaušinienę ar skrebutį su avokadu.

Pietums dažniausiai renkuosi žaliąsias salotas su žuvimi arba sriubą. Jei valgau sriubą, atsisakau antro patiekalo.

Nemėgstu kepinių, troškinių. Maistas turi būti kuo mažiau apdorotas. Pavakariams renkuosi salotas, žuvį, bulves. Kai užsimanau, valgau ir cepelinus, tik jie būna su grybais arba varške.

Vakare valgau nedaug. Tai gali būti sumuštinis su lašiša. Valgau 4–5 kartus per dieną, bet po nedaug.

– Kelintą valandą valgote paskutinį kartą?

– Kadangi dirbu ilgai, vakarienė gali būti ir septintą valandą. Viskas priklauso nuo to, kada einu miegoti. Savaitgaliais po koncertų pavalgyti pavyksta tik kokią vienuoliktą vakaro.

– Prieš ketverius metus visiškai atsisakėte mėsos ir alkoholio. Kodėl?

– Mėsa apsunkindavo organizmą, jausdavausi nedarbinga. O alkoholio atsisakyti paakino eksperimentas – norėjau suprasti, kaip jis veikia jauną organizmą ir koks skirtumas be jo.

Pagerėjo miego kokybė, darbingumas, žvalumas, mąstymo greitis.

Tuomet nutariau, kad man alkoholio visiškai nereikia. Jo atsisakiau labai lengvai.

Esu iš tų žmonių, kurie nėra priklausomi nuo žalingų įpročių. Negaliu atsispirti tik saldumynams. (Juokiasi.) Klientai į grožio studiją neretai atneša įvairių skanėstų, nes žino, kad neatsisakau visko, kas saldu.

– Ar laikėtės kokios nors dietos?

– Kartą vieną savaitę valgiau skystą bei trintą maistą – taip valiau organizmą. Neturėjau tikslo numesti svorio.

– Kokio produkto nemėgstate?

– Yra produktų, kurių mano organizmas nevirškina. Tai paprikos, svogūnai ir česnakai. Virtus arba keptus svogūnus ir česnakus valgau mielai.

Nemėgstu blynelių su bananais. Vienus bananus valgau, bet jie nepakenčiami kaip įdaras.

– Kokį patiekalą galėtumėte valgyti vos ne kasdien?

– Patinka tuno, lašišos tartaras. O mėgstamiausias patiekalas – burokėlių karpačas su riešutais, ožkų sūriu ir gražgarstėmis.

– Kiek per parą praleidžiate laiko prie viryklės?

– Kadangi dabar gyvenu viena, virtuvėje sukiojuosi rečiau. Daugiausia laiko valgiui ruošti tenka sekmadieniais. Pusryčius ir vakarienę beveik visada ruošiu namuose.

– Ką patartumėte moteriai, kurios po poros savaičių laukia iškilmingas vakarėlis, o ji negali įsisprausti į vakarinę suknelę?

– Patarčiau maitintis sveikai ištisus metus. 80 procentų produktų krepšelio turi sudaryti daržovės ir vaisiai. Sūris, mėsa, žuvis, saldumynai – tik priedas. Norint numesti svorio reikia valgyti kuo mažiau apdorotą maistą, gerti daug vandens.

– Gal paauglystėje su seserimi Natalija virtuvėje rungtyniaudavote, kuri paruoš skanesnį patiekalą?

– Paauglystėje nerungtyniaudavome, bet dabar esame geros šeimininkės, dalijamės receptais. Prieš porą dienų svečiavausi pas Nataliją, ji orkaitėje kepė kalafiorus su sūriu. Buvo labai skanu.

Kadangi sesuo valgo mėsą, o aš ne, mūsų racionas šiek tiek skiriasi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.