Kovotojo už blaivybę duktė nežino alkoholio skonio

Politiko Stanislovo Buškevičiaus (58 m.) duktė dainininkė ir aktorė Agnė Buškevičiūtė (23 m.) tapo sunkiai atpažįstama. Pradėjusi sveikai maitintis ir daug judėti mergina atsikratė daugiau nei 10 kilogramų. Ir tai ne riba – ji pasiryžusi lieknėti toliau.

Aktorė A.Buškevičiūtė nėra paragavusi nė lašo alkoholio.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Aktorė A.Buškevičiūtė nėra paragavusi nė lašo alkoholio.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Aktorė A.Buškevičiūtė gamina vištieną kiniškai, kuri, pasak jos, nenusileidžia restorano patiekalui.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Aktorė A.Buškevičiūtė gamina vištieną kiniškai, kuri, pasak jos, nenusileidžia restorano patiekalui.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Aktorė A.Buškevičiūtė nėra paragavusi nė lašo alkoholio.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Aktorė A.Buškevičiūtė nėra paragavusi nė lašo alkoholio.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 17, 2017, 3:15 PM

Prieš ketverius metus su dainininku Justinu Lapatinsku televizijos projektą „Žvaigždžių duetai“ laimėjusi ir ne vieną vaidmenį kine bei TV serialuose sukūrusi Agnė pavasarį kaip reikiant save suėmė į rankas.

Per tris mėnesius ji neteko 11 kilogramų. Iki tol 162 centimetrų ūgio mergina svėrė 75 kilogramus, o dabar jos svoris – 64 kilogramai. Tai – aktyvių treniruočių ir griežto mitybos plano rezultatas. Mergina atkakliai siekia atsikratyti dar 5 kilogramų.

„Draugė įkalbino kartu su ja pradėti sportuoti. Sporto klubo treneris sudarė treniruočių ir mitybos programą. Mano gyvensena pasikeitė iš esmės. Iki tol buvau priaugusi daug papildomo svorio. Tai įvyko ne vien dėl to, kad mažai judėjau, bet ir dėl nereguliarios, nesveikos mitybos“, – atvirai kalbėjo A.Buškevičiūtė.

Mergina pasakojo, jog anksčiau ji niekada nevalgydavo pusryčių, o apie tai, kad galėtų per dieną išgerti 2 litrus vandens ar kasdien daug judėti, nebuvo net kalbos.

– Kaip pasikeitė jūsų mityba?

– Iki susitikimo su treneriu valgydavau bet kada. Dažniausiai prisikirsdavau kartą per dieną, po paskaitų Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, įprastai – labai riebiai. Mėgau makaronus su faršu, piktnaudžiavau gaiviaisiais gėrimais.

Dabar mano rytas negali prasidėti be virtų kiaušinių ir košės. Taip pat stengiuosi per dieną išgerti apie 2 litrus vandens, maitintis kuo įvairesniu maistu, nors jis ir nėra mano mėgstamas.

Valgau daug žuvies, liesos mėsos, daržovių, kurių kone visą gyvenimą nemėgau. Tačiau kartą per savaitę leidžiu sau pasidaryti vadinamąją laisvą dieną, kai galiu valgyti mėgstamą riebų ir ne itin sveiką maistą. Apie tokią dieną ir net tai, jog ji būtina, taip pat sužinojau iš savo trenerio.

– Kaip sportuojate?

– Aštuonerius metus lankiau plaukimą, studijų metais šokau, fechtavausi. Pavasarį pradėjau lankyti sporto klubą, tačiau nuo gegužės jame nesilankau ir treniruojuosi namuose.

Atlieku visus pratimus, kuriuos man pasiūlė treneris. Nuo rugsėjo vėl planuoju grįžti į sporto klubą.

– Smalsu, ar kovotojo už blaivybę Stanislovo Buškevičiaus duktė leidžia sau išgerti taurę vyno?

– Žinau, kad daug kam sunku patikėti, bet alkoholio niekada nesu ragavusi.

– Ar mėgstate suktis virtuvėje? Gal net ruošdama maistą dainuojate?

– Viskas priklauso nuo nuotaikos ir įkvėpimo. Nuolat virtuvėje nesisuku. Tai, kad galiu ir moku gaminti, supratau tik prieš metus, kai atsirado mano maisto gerbėjų. Tiesiog pradėjau labiau savimi pasitikėti ir tapau, kaip man artimi žmonės sako, visai nebloga kulinare.

Virtuvėje dainuoju labai dažnai. Aš to nekontroliuoju, net nepajaučiu, kada pradedu ką nors dainuoti. Tačiau jeigu ir nedainuoju, groja muzika. Tada dar smagiau ruošti maistą.

– O receptų knygų jūsų virtuvėje galima rasti?

– Visko, ko man reikia, randu internete, bet vis tiek gamindama darau savaip. Mėgstu eksperimentuoti. Receptų, paveldėtų iš mamos ar senelių, neturiu, nes mano šeimos moterys nieko įmantraus negamina, savo receptų nekūrė. Jos ruošia paprastai, bet skaniai.

– Ar turite mėgstamą gaivinantį vasaros gėrimą?

– Dabar mano pagrindinis vasaros gėrimas – vanduo. Mėgstu „Coca-cola“, tačiau labai ją riboju.

– O ko visada būna jūsų šaldytuve?

– Kiaušinių, jogurto, padažų, daržovių.

– Kuo vaišinate netikėtai užsukusius svečius?

– Su draugu išmokome gaminti traškią kinietišką vištieną saldžiarūgščiame padaže. Didžiausias atradimas – būtent tas tirštas padažas. Visi, kas paragauja, sako, kad arba lygiai taip pat kaip restorane, arba net skaniau. O ir laiko šį maistą pagaminti daug neužtrunka.

– Esate smagurė ar vietoj deserto mieliau sukirstumėte kepsnį?

– Visiška smagurė. Net lengvai priklausoma nuo saldumynų. Mėsos galiu ir visai nevalgyti. Žinoma, dabar saldumynus tenka smarkiai riboti.

Vištiena su saldžiarūgščiu padažu

Patiekalui reikės:

0,5 kg vištienos,

200 g ryžių,

kelių šaukštų krakmolo,

1 l aliejaus,

sojų padažo.

Padažui reikės:

1 šaukšto aliejaus,

pusės stiklinės pomidorų tyrės,

1 šaukšto acto,

1 šaukšto medaus,

2 arbatinių šaukštelių cukraus,

1 arbatinio šaukštelio krakmolo,

pusės stiklinės vandens.

Supjaustykite vištieną, pamirkykite vandenyje su krakmolu, dar apvoliokite krakmole ir dėkite į puodą su verdančiu aliejumi. Virkite tol, kol vištiena taps auksinės spalvos.

Ruošdami padažą į keptuvę supilkite aliejų ir pomidorų tyrę. Kai padažas pradės virti, įdėkite medaus, suberkite cukrų. Gerai išmaišę įpilkite acto.

Atskirai išmaišykite 1 arbatinį šaukštelį krakmolo pusėje stiklinės vandens ir supilkite į padažą. Viską išmaišykite. Padažui pradėjus virti sumažinkite ugnį ir sudėkite iškeptą vištieną. Kelis kartus apverskite, kad padažas įsigertų. Patiekite su virtais ryžiais ir sojų padažu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.