Scena gurmaniškam maistui

Projekto „52 kartai“ autoriaus Roberto Daskevičiaus fotografijos braižas – daug ir įvairiai žaisti su šviesa, todėl šį kartą jis ryžosi eksperimentui – maisto nuotraukoms su vienu apšvietimo šaltiniu. O patiekalus gamino restorano „Time“ šefas Ignas Višinskas.

Žalių daržovių salotos<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
Žalių daržovių salotos<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
Šokoladinis desertas su bruknių morengu
Šokoladinis desertas su bruknių morengu
Anties krūtinėlė su oranžiniais atspalviais
Anties krūtinėlė su oranžiniais atspalviais
Juodų uogų ir džino kokteilis
Juodų uogų ir džino kokteilis
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 6, 2017, 10:19 AM, atnaujinta Sep 11, 2017, 2:21 PM

Žalių daržovių salotos

Salotoms: * 1 brokolio * 100 g žirnelių ankščių * 100 g šparaginių pupelių * 2 mažų romaninių salotų * 2 mažų cukinijų * druskos * vandens * daržinių builių, krapų žiedų

Špinatų padažui: * 100 g špinatų lapų * 80 ml rapsų aliejaus * 10 ml baltojo vyno acto * 30 g cukraus pudros * druskos

Žirnelių tyrei: * 100 g žaliųjų žirnelių * 1 mažo svogūno * 50 g sviesto * 80 ml grietinėlės * druskos

1. Brokolius išskaidykite žiedais, apvirkite verdančiame pasūdytame vandenyje apie minutę, atvėsinkite šaltu lediniu vandeniu. Šparagines pupeles apvirkite verdančiame pasūdytame vandenyje apie pusę minutės, atvėsinkite šaltu lediniu vandeniu. Romanines salotas suplėšykite lapais. Cukinijas supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.

2. Špinatų padažo ingredientus sumalkite tintuvu iki vientisos masės, pagal skonį pagardinkite druska.

3. Paruoškite žirnelių tyrę. Į puodą dėkite sviesto, smulkintą svogūną ir žaliuosius žirnelius, viską troškinkite 5–7 minutes, supilkite grietinėlę ir kaitinkite iki užvirimo.

Kai užvirs, visą masę sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.

4. Į lėkštę dėkite žirnelių tyrės, išdėliokite daržoves ir apliekite padažu (galite prieš tai daržoves sumaišyti su špinatų padažu atskirai dubenyje). Papildomo skonio suteiks builių šakelės ir krapų žiedai.

Šokoladinis desertas su bruknių morengu

Šokolado desertui: * 200 g juodojo šokolado * 200 g sviesto * 4–5 kiaušinių * 200 g cukraus

Bruknių morengui: * 60 g baltymų * 120 g cukraus * 40 g bruknių sulčių * įvairių uogų

1. Paruoškite šokoladinį pyragėlį. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi. Šokoladą su sviestu išlydykite ant garų iki vientisos masės. Padėkite, kad atvėstų. Baltymus išplakite iki standžių putų. Trynių masę sumaišykite su šokolado mase. Lėtais judesiais įmaišykite plaktus baltymus. Supilkite į skardą (patogiau, jei skarda bus su nuimamais šonais) ir kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Palikite atvėsti.

2. Paruoškite bruknių morengą. Bruknių sultis su cukrumi kaitinkite iki virimo ir pavirkite 3–5 minutes. Dubenyje išplakite baltymus, jiems pradėjus kilti lėtai pilkite karštą (tiesiai nuo kaitlentės) bruknių masę. Plakite iki standumo.

3. Ant šokoladinio pyragėlio tepkite arba spauskite (naudodami konditerinį maišelį) bruknių morengą. Pagardinkite mėgstamomis uogomis.

Anties krūtinėlė su oranžiniais atspalviais

Reikės: * 4 ančių krūtinėlių * česnako * šviežių čiobrelių * 2 didelių saldžiųjų bulvių * 200 g voveraičių * 4 didelių geltonų slyvų * sviesto * druskos * serenčių žiedų * dumplainių

Moliūgų tyrei: * 1 nedidelio moliūgo * rapsų aliejaus * sviesto * česnako * šviežių čiobrelių * druskos

Šaltalankių tyrei: * 200 g šaltalankių * 100 g cukraus * vandens

1. Krūtinėlių odą lengvai įpjaukite, kad kepant karštis geriau pasiektų mėsą ir odelė būtų traški. Odą apibarstykite druska ir dėkite į įkaitintą keptuvę oda į apačią. Sudėkite traiškytus česnakus ir čiobrelius. Kepkite, kol oda bus gražiai apskrudusi (nevartykite). Sudėkite ančių krūtinėles į kepimo skardą oda į viršų, iš keptuvės į skardą ant krūtinėlių supilkite ančių taukus su česnaku ir čiobreliais. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10–12 minučių.

2. Paruoškite voveraites ir saldžiąsias bulves. Voveraites apkepinkite su sviestu. Saldžiąsias bulves nulupkite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, apvirkite verdančiame pasūdytame vandenyje 1–2 minutes. Apkepinkite su sviestu, įdėkite česnako.

3. Paruoškite šaltalankių tyrę. Šaltalankius supilkite į nedidelį puodą, sudėkite cukrų ir virkite, kol masė taps klampi. Galite įpilti truputį vandens. Sutrinkite trintuvu iki vientisos masės, galite dar perkošti per sietelį.

4. Paruoškite slyvas. Išimkite kauliukus, nulupkite odą. Supjaustykite kubeliais ir karamelizuokite įkaitintoje keptuvėje su cukrumi ir trupučiu sviesto. Įberkite truputį druskos.

5. Paruoškite moliūgų tyrę. Moliūgą išvalykite – nulupkite odą ir išimkite sėklas. Dėkite į skardą, apšlakstykite aliejumi, įdėkite sviestą, traiškytą česnaką, čiobrelius, apibarstykite druska ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių. Tada viską sutrinkite iki vientisos masės (česnaką ir čiobrelių šakeles išimkite). Pagardinkite druska.

6. Į lėkštę dėkite po anties krūtinėlę, saldžiųjų bulvių ir voveraičių. Pagardinkite šaltalankių ir moliūgų tyrėmis, slyvomis. Šalia patiekite šviežių dumplainių uogų. Galite papuošti serenčių žiedais.

Juodų uogų ir džino kokteilis

Reikės: * 150 g gervuogių * 150 g šilauogių * 2 žaliųjų citrinų sulčių * 200 ml mėgstamo džino * gazuoto toniko * ledukų

Gervuoges, šilauoges ir žaliųjų citrinų sultis suplakite iki vientisos masės (pasilikite po kelias uogas papuošti). Į taurę su ledukais pilkite 60 ml uogų tyrės, 50 ml džino, išmaišykite šaukštu ir užpilkite toniko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.