Trys patiekalų idėjos šventinei vakarienei

Šią fotosesiją projekto „52 kartai“ autorius Robertas Daskevičius rengė dar šviečiant, ko gero, paskutiniams rudeniškos saulės spinduliams, o vietą pasirinko tą, kur jau prieš daug metų pirmą kartą pabučiavo savo tada dar būsimą žmoną. Meniu draugams šį kartą sukūrė grilio patiekalus ypač mėgstantis ruošti Bernardas Anužis iš Palangos restorano „Onorė“.

Jautiena grilyje<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
Jautiena grilyje<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
 Šventė prie jūros.<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
 Šventė prie jūros.<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
Aštuonkojis su daržovėmis<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
Aštuonkojis su daržovėmis<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
Keptas halumis<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
Keptas halumis<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 16, 2017, 3:15 PM

AŠTUONKOJIS SU DARŽOVĖMIS

Reikės: * aštuonkojo * juodųjų pipirų * laurų lapų

Daržovėms: * 4 vidutinio dydžio morkų * saujos voveraičių * alyvuogių aliejaus * mėgstamų prieskoninių žolelių * druskos, pipirų

Pastarnokų piurė: * 2 vidutinio dydžio pastarnokų * Pieno * Arbatinio šaukštelio sviesto * druskos

Spanguolėms: * geros saujos spanguolių * 100 g cukraus * 100 ml vandens

1. Pirmiausia aštuonkojį išvirkite. Įdėkite jį į vandenį, užvirkite, tada vandenį nupilkite, vėl pripilkite šalto vandens ir virkite apie valandą įdėję juodųjų pipirų ir laurų lapų. Svarbiausia – neberkite druskos, nes aštuonkojis pats iš savęs yra sūrokas.

2. Išvirusį aštuonkojį pamarinuokite su alyvuogių aliejumi ir kepkite keraminėje kepsninėje „Big Green Egg“ ant grotelių apie 4 minutes (200 laipsnių arba kiek aukštesnėje temperatūroje).

3. Žalias morkas šiek tiek paskrudinkite grilyje ant grotelių. Tada dar šiltas pamarinuokite su alyvuogių aliejumi, prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais (morkos gerai prisigers visų prieskonių) ir vėl pakepkite grilyje, kol suminkštės.

4. Voveraites pamarinuokite su alyvuogių aliejumi, druska ir pakepkite grilyje ant grotelių.

5. Paruoškite pastarnokų piurė. Pastarnokus nulupkite ir išvirkite piene, kol suminkštės. Nukoškite pieną, pastarnokus sudėkite į trintuvą ir trindami po truputį pilkite pieną iki norimo tirštumo piurė. Pagardinkite šaukšteliu sviesto, druska.

6. Paruoškite spanguoles. Iš cukraus ir vandens išvirkite sirupą, atvėsinkite jį ir sudėkite šviežias spanguoles. Palikite jas 4–5 valandoms.

7. Į lėkštę įdėkite aštuonkojo, morkų, voveraičių, šalia – pastarnokų piurė, papuoškite ir pagardinkite spanguolėmis.

4 asmenims

KEPTAS HALUMIS

Reikės: * 200 g halumio (avių ar ožkų pieno sūrio) * mėgstamų džiovintų uogų * konservuotų riešutų

1. Halumį pakepkite keraminėje kepsninėje ant grotelių apie 4–5 minutes (180 laipsnių temperatūroje).

2. Sūrį supjaustykite, pagardinkite mėgstamomis džiovintomis uogomis ir keliais konservuotais riešutais.

3. Valgykite karštą.

4 asmenims

JAUTIENA GRILYJE

Reikės: * 400 g jautienos nugarinės * alyvuogių aliejaus * čiobrelių * rozmarinų

Pagardams: * saujos jūros druskos * saujos pipirų * 2–3 valgomųjų šaukštų sojų padažo * saujos pakepintų traiškytų lazdynų riešutų

1. Jautieną prieš kepdami pamarinuokite su alyvuogių aliejumi, čiobreliais, rozmarinais.

Dėkite kepti į keraminę kepsninę „Big Green Egg“ ant grotelių (200 laipsnių temperatūroje) ir nuolat tepkite aliejumi, kuriame marinavote mėsą. Kepkite apie 12 minučių arba iki norimo iškepimo lygio. Iškepę palikite apie 5 minutes, tada supjaustykite.

2. Greta mėsos gabalėlių patiekite pagardus – druską, pipirus, sojų padažą, lazdynų riešutus. Ragaukite su kiekvienu pagardu atskirai ar keliais kartu. Galiausiai paragaukite su visais pagardais.

Patarimas. Šis patiekalas skirtas dalintis: keptą mėsą draugų kompanija gali ragauti su vis skirtingais pagardais, juos maišyti ir derinti, galiausiai paragauti su visais ir po to aptarti, kaip kam labiausiai patiko.

4 asmenims

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.