Trokštantiems naujų pojūčių – trys Palangoje dirbančio šefo patiekalai

Projekto „52 kartai“ autorius Robertas Daskevičius įsitikinęs – ateityje modernūs restoranai sužadins kur kas daugiau pojūčių negu tik skonio ar uoslės receptorius. Prie šių pojūčių prisidės ir vaizdas.

Oto filė su bulvėmis
Oto filė su bulvėmis
Tuno kapotinis su obuolių želė<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
Tuno kapotinis su obuolių želė<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
Sūrio  desertas
Sūrio desertas
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 23, 2018, 12:03 PM

Todėl ir šią Palangos „Vanagupės“ restorano šefo Sauliaus Šikšnio fotosesiją papildo projekcijos – jos tampa dar viena kūrinio lėkštėje dalimi.

Tuno kapotinis su obuolių želė

Tunui: 120 g tuno filė, druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus, 1 mažo agurko, 40 g lašišų ikrų.

Obuolių želei: 3 vidutinio dydžio obuolių, 3 g agaro miltelių.

Vasabių majonezui: 70 g namų gamybos majonezo, vasabių pastos.

Juodųjų serbentų ikrams: 100 g juodųjų serbentų, 100 ml vandens, 3 g agaro miltelių, aliejaus.

1. Paruoškite obuolių želė. Iš obuolių išspauskite sultis ir kartu su agaro milteliais supilkite į prikaistuvį, užvirkite, išmaišykite. Supilkite į lėkštes, kuriose serviruosite patiekalą, ir palikite šaldytuve.

2. Paruoškite tuną. Tuną supjaustykite smulkiais kubeliais, sudėkite lašišų ikrus, pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Agurką supjaustykite labai plonais griežinėliais.

3. Namų gamybos majonezą sumaišykite su vasabių pasta (proporcijos – pagal skonį).

4. Pagaminkite serbentų ikrus. Į prikaistuvį sudėkite serbentus ir supilkite vandenį, virkite apie 3 minutes, tada įdėkite agaro miltelių, išmaišykite ir sutrinkite viską trintuvu. Gautą masę pipete lašinkite į indą su aliejumi. Gautus ikrus perkoškite per sietelį ir jau galite naudoti.

5. Į lėkštes su obuolių želė dėkite tuno, pagardinkite vasabių majonezu ir papuoškite serbentų ikrais, žalumynais, pjaustytomis alyvuogėmis.

Oto filė su bulvėmis

Reikės: 400 g oto filė, 30 g sviesto, žiupsnelio druskos ir pipirų, 3 vidutinio dydžio bulvių, 100 g grietinės, 50 g pankolio, įvairių daigų (papuošti).

1. Supjaustykite oto filė į 4 dalis, pagardinkite prieskoniais. Į įkaitintą keptuvę įdėkite sviesto ir pakepkite kelias minutes.

2. Bulves iškepkite pelenuose (jei neturite galimybės, galite išvirti), supjaustykite mažais kubeliais. Į keptuvę sudėkite sviestą, bulves, grietinę ir pakaitinkite apie 3 minutes, pagardinkite druska ir pipirais.

3. Pankolį supjaustykite plonais griežinėliais ir kelias minutes pakepkite keptuvėje.

4. Į lėkštę dėkite oto, bulvių, pankolio, papuoškite įvairiais daigais.

Sūrio desertas

Reikės: 3 kiaušinių trynių, 120 g grietinėlės, 50 g miltelinio cukraus, 5 g želatinos, 100 g maskarponės, 3 g vanilinio cukraus, mėgstamų nesaldžių uogų, įvairių daigų, riešutų.

1. Išbrinkinkite želatiną su trupučiu vandens. Trynius su cukrumi išplakite iki purumo. Išplakite grietinėlę. Į trynių masę sudėkite maskarponę, gerai išplakite, supilkite ištirpintą želatiną ir lengvai įmaišykite plaktą grietinėlę.

2. Dėkite kremą į dubenėlį ar taurę, palikite trumpam šaldytuve, kad sustingtų, pagardinkite mėgstamomis uogomis, riešutais, įvairiais daigais, pabarstykite vaniliniu cukrumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.