Ieva Swan pamokys, kaip pasigaminti sveiką ir šviežią užkandį iš avokadų

Tinklaraštininkės Ievos Swan kasdienybė – aktyvi, todėl ji neretai turi visur skubėti. Net pasinėrusi į darbus ji kiekvieną dieną stengiasi nepamiršti maitintis sveikiau ir maistą dažniausiai gaminasi namie. Taisykles jos virtuvėje dažniausiai padiktuoja laiko stoka ir noras gaminti skaniai bei paprastai. 

 I.Swan virtuvėje vadovaujasi sezoniškumo principu.
 I.Swan virtuvėje vadovaujasi sezoniškumo principu.
 I.Swan virtuvėje vadovaujasi sezoniškumo principu.
 I.Swan virtuvėje vadovaujasi sezoniškumo principu.
 Gvakamolė.
 Gvakamolė.
 I.Swan virtuvėje vadovaujasi sezoniškumo principu.
 I.Swan virtuvėje vadovaujasi sezoniškumo principu.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-11-07 16:11, atnaujinta 2019-11-07 16:31

Kaip lengvai pasigaminti sveiką ir šviežią gvakamolę, Ieva mokys jau šį savaitgalį Vilniuje po rekonstrukcijos miestiečius ir sostinės svečius pasitinkančioje „Rimi“.

Ką valgo atšalus orams?

Pasak I.Swan, šiuo metu jos virtuvėje vyrauja sezoniškumas, todėl daržovės ir jų patiekalų  receptai jai labai aktualu. Kadangi šiuo laikotarpiu dažniau norisi šilto ir sotesnio maisto, šviežias daržoves jai padeda pakeisti įvairūs troškiniai. 

„Mėgstu moliūgų sriubą, bet vasarą jos niekada negaminu. Rudenį dažnai ruošiu troškinius iš morkų, baklažanų, svogūnų ir kitų daržovių.

Atšalus orams man norisi kuo daugiau šilto maisto, tad šviežias daržoves keičiu keptomis, o kad energijos turėčiau ilgiau, į troškinį įdedu mėsos, paukštienos“, – tikina ji.

Tinklaraštininkė nėra labai išranki daržovėms – mėgsta visas ir bando išgauti kuo daugiau skirtingų derinių.

„Visai neseniai pamėgau porus, jų dabar dedu beveik į visus patiekalus,  net nežinau, tinka jis ar ne, bet man skanu“, – šypsodamasi sako I.Swan.

Gvakamolė – naujasis favoritas

Tiesa, eksperimentuoti su neįprastais skoniais ji kol kas nedrįsta – išsirenka labiausiai patinkančius receptus ir išbando juos. Vienas mėgstamiausių jos atradimų – meksikietiška gvakamolė, gaminama iš avokadų, kurios receptu  jau šį šeštadienį Ieva dalinsis prekybos ir laisvalaikio centre „Panoramoje“ įsikūrusioje „Rimi“. 

Draugiją jai palaikys ir užkandžio su žuvimi receptą atskleis tinklaraštinkė Ieva Greičiūnaitė, kaip jaukiai padengti stalą parodys Liucina Rimgailė, o  su kokia kava mėgautis skirtingais desertais patars kavos treneris Gediminas Sereika. 

„Gamindama namuose siekiu paprastumo. Mano taisyklė – kuo paprasčiau, tuo geriau. Beveik nebandau receptų, reikalaujančių tokių ingredientų, kurių bet kur nenusipirksi. Man patinka, kai receptai paprasti, kai pagaminti galima greitai. Negalėčiau vieno patiekalo gaminti penkias valandas“, – atvirauja Ieva.

Renginyje pademonstruosianti, kaip lengvai pasigaminti gvakamolę, Ieva atvirauja, kad pati originalaus recepto nesilaiko: „Gamindama pagal kitos pasaulio šalies virtuvės receptą, juo nuosekliai nesivadovauju – pakoreguoju receptą kaip norisi. Pavyzdžiui, į gvakamolę dedu mažiau ingredientų nei reikalauja originalus receptas“, – sako I.Swan.

Nemėgsta gaišti laiko

Renkantis daržoves Ievai svarbu, kad jos būtų šviežios ir sunokusios. Ypač jeigu jų reikia tokiems patiekalams, kaip gvakamolė, pagaminti. Jos purumas ir konsistencija labai priklauso nuo to, kiek sunokęs avokadas. 

„Tuomet praktiškai nebereikia jo trinti, o skonis toks, kad gvakamolė tiesiog tirpsta burnoje. Prisipažinsiu – virtuvėje ne itin daug eksperimentuoju. Kartais į tam tikrą patiekalą įdedu vieną ar kelis įdomesnius ingredientus, bet tuo viskas ir baigiasi“, – pasakoja Ieva.  

Eksperimentuoti su technologijomis linkusiai Ievai svarbu negaišti laiko ne tik gaminant, bet ir apsipirkinėjant. Todėl sužinojusi apie „Rimi“ savitarnos skenerius, tinklaraštininkė iškart panoro juos išbandyti. 

„Man patinka technologinės naujovės ir įvairūs išmanesni sprendimai, skirti palengvinti mūsų buitį. Tad kodėl gi tuo nepasinaudojus? Ypač tada, kai parduotuvėje norisi laiką skirti produktų paieškai, jų išsirinkimui, o ne stovėjimui eilėje. Šiems dalykams, kaip ir ilgam gaminimui, man trūksta kantrybės“, – šypsodamasi sako Ieva. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.