Fotografas tris vaikus padovanojusiai žmonai kuria restoraną namuose

Artimiau pažįstantys Vidmantą Girdvainį neleis sumeluoti, kad nieko nėra maloniau, kaip sulaukti jo kvietimo: „Bandau naują receptą, gal nori užsukti?“ Komplimentų vyro gaminamiems patiekalams negaili ir žmona Neringa. „Tik vaikai mano pastangų neįvertina“, – nusijuokia pajūryje puikiai žinomas verslo ir maisto fotografas.

 Meilė virtuvei V.Girdvainiui gimė susilaukus trijų atžalų.<br> Nuotr. iš ve.lt
 Meilė virtuvei V.Girdvainiui gimė susilaukus trijų atžalų.<br> Nuotr. iš ve.lt
 Meilė virtuvei V.Girdvainiui gimė susilaukus trijų atžalų.<br> Nuotr. iš ve.lt
 Meilė virtuvei V.Girdvainiui gimė susilaukus trijų atžalų.<br> Nuotr. iš ve.lt
 Vasaros salotos.
 Vasaros salotos.
 Rūkomos vėjažuvės.<br> Nuotr. iš ve.lt
 Rūkomos vėjažuvės.<br> Nuotr. iš ve.lt
 Rūkytos vėjažuvės.<br> Nuotr. iš ve.lt
 Rūkytos vėjažuvės.<br> Nuotr. iš ve.lt
Daugiau nuotraukų (5)

Edita Gudavičė, „Vakarų ekspresas“

Nov 1, 2020, 9:37 AM

Maisto gaminimas pastaruoju metu – viena didžiausių Vidmanto aistrų.

„Bet istorija, kodėl aš pradėjau gaminti, nebus labai romantiška“, – prieš pradėdamas pokalbį nusijuokė vyras.

Pasak jo, tiesiog susilaukus trijų vaikų, tapo aišku, kad nepavyks dažnai pasimėgauti maistu restoranuose ar kavinėse.

„Tiesą sakant, turint tiek vaikų, ir į svečius retai pavyksta išsiruošti. Tad labai greitai suvokiau, kad skanią vakarienę teks gaminti pačiam“, – nuotaikingai pasakojo Vidmantas.

Tačiau kulinariniai ieškojimai vyrui taip patiko, kad dabar namuose jis pagrindinis virtuvės šeimininkas.

„Neringai dažniausiai leidžiu tik vaikams maistą paruošti“, – meiliai į žmoną žvilgterėjo vyras, o palaiminga jos šypsena kaip mat išdavė, kad ji dėl to nė kiek nepyksta.

Vidmantas neslepia, kad labiausiai mėgsta gaminti žuvų ir jūrų gėrybių patiekalus. 

„Įkvėpimo dažnai pasisemiu kelionėse. Kadangi dažniausiai poilsiauti keliaujame į šiltus kraštus, prie jūros, tad natūralu, kad ten visada randame kokį vietinį turgelį, pilną šviežių jūros gėrybių. Žuvų patiekalus mudu su Neringa labai mėgstame, namuose pats ir išrūkau žuvis. Keliaudami nepraleidžiame progos paragauti ir vietinio maisto, tad nauji skoniai įkvepia eksperimentuoti ir savo virtuvėje“, – pasakojo fotografas.

Vyras džiaugėsi, kad jam labai pasisekė, nes kavinės, restoranai kviečia jį fotografuoti patiekalų, tad fotografas gali iš arti pamatyti, kaip maistas ruošiamas, išgirsti daug vertingų patarimų, įgyti neįkainojamų žinių.

„Jau dabar ir pats galiu pakonsultuoti, kaip geriau paruošti vieną ar kitą patiekalą“, – neslėpė maisto mylėtojas.

Pasiteiravus, visgi kada jis jaučiasi laimingiausias, ar gamindamas, ar valgydamas, ar fotografuodamas maistą, vyras net nedvejodamas atsakė, kad didžiausią palaimą jaučia gamindamas.

Vidmantas sutiko pasidalyti su „Vasaros ekspreso“ skaitytojais, kaip gardžiai paruošti vėjažuves.

Rūkytos vėjažuvės

Reikės:

  • vėjažuvių,
  • druskos,
  • lauro lapų,
  • pipirų,
  • česnako,
  • kadagio uogų,
  • kalendrų sėklų.

Šviežias, išvalytas vėjažuves Vidmantas rekomenduoja įtrinti druska ir nurodytais
prieskoniais. Laikyti ne mažiau nei 4-5 val. Rūkyti apie 20-30 min. Šitaip paruoštas žuvis galima kepti ir keptuvėje ar orkaitėje apie 10-15 min.

Vasaros salotos

Reikės:

  • pomidoro,
  • agurko,
  • paprikos,
  • virto kiaušinio,
  • mėlynojo svogūno,
  • alyvuogių,
  • salotų lapelių,
  • rūkytos arba keptos vėjažuvės,
  • druskos,
  • pipirų,
  • džiovintų raudonėlių,
  • skiltelės citrinos,
  • alyvuogių aliejaus.

Visus salotoms skirtus ingredientus gražiai išdėlioti lėkštėje, pabarstyti druska, pipirais, raudonėliu, apšlakstyti citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Skanaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.