Prasidėjo Lietuvos gastronomijos savaitės žvaigždės rinkimai

Prasidėjo jau dešimtoji Lietuvos gastronomijos savaitė – ji vyks iki lapkričio 14 dienos. Jos metu restoranai iš Vilniaus, vidurio ir pietų Lietuvos bei pajūrio atveria duris visiems, norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę.

Restoranai parengė specialius degustacinius meniu už 10, 20 arba 30 eurų, atsižvelgdami į produktų sezoniškumą, tačiau išlaikydami savitą stilių. <br>123rf nuotr.
Restoranai parengė specialius degustacinius meniu už 10, 20 arba 30 eurų, atsižvelgdami į produktų sezoniškumą, tačiau išlaikydami savitą stilių. <br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 9, 2021, 9:34 AM

Rudeninės gastronomijos savaitės tema – „Tvarus skonis“. Siekiama atsigręžti į sveikesnę augalinę mitybą, sezoniškus ir vietinius maisto produktus, maisto atliekų mažinimą. Restoranai parengė specialius degustacinius meniu už 10, 20 arba 30 eurų, atsižvelgdami į produktų sezoniškumą, tačiau išlaikydami savitą stilių.

Festivalio svečiai yra kviečiami apsilankyti gastronominiuose renginiuose, po degustacijos atiduoti  balsą už patikusį restoraną ir jo meniu. Daugiausia svečių balsų surinkusiam restoranui bus įteiktas apdovanojimas – Lietuvos gastronomijos savaitės žvaigždė, o šių metų Gastronomijos savaitės didysis rėmėjas „Santa Maria“ laimėtojui įsteigs gausų produktų rinkinį.

Tiesa, konkursas vyks ne tik tarp restoranų, bet ir restoranų svečių. Burtų keliu bus išrinkti trys savo balsus atidavę asmenys, kuriems atiteks Gastronomijos savaitės didžiojo rėmėjo „Santa Maria“ produktų rinkiniai naujiems skoniams atrasti.

Festivalį organizuoja Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.