Rudeninės gastronomijos savaitės tema – „Tvarus skonis“. Siekiama atsigręžti į sveikesnę augalinę mitybą, sezoniškus ir vietinius maisto produktus, maisto atliekų mažinimą. Restoranai parengė specialius degustacinius meniu už 10, 20 arba 30 eurų, atsižvelgdami į produktų sezoniškumą, tačiau išlaikydami savitą stilių.
Festivalio svečiai yra kviečiami apsilankyti gastronominiuose renginiuose, po degustacijos atiduoti balsą už patikusį restoraną ir jo meniu. Daugiausia svečių balsų surinkusiam restoranui bus įteiktas apdovanojimas – Lietuvos gastronomijos savaitės žvaigždė, o šių metų Gastronomijos savaitės didysis rėmėjas „Santa Maria“ laimėtojui įsteigs gausų produktų rinkinį.
Tiesa, konkursas vyks ne tik tarp restoranų, bet ir restoranų svečių. Burtų keliu bus išrinkti trys savo balsus atidavę asmenys, kuriems atiteks Gastronomijos savaitės didžiojo rėmėjo „Santa Maria“ produktų rinkiniai naujiems skoniams atrasti.
Festivalį organizuoja Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija.