Gurmanus į gero maisto festivalį kviečia pusšimtis restoranų

2022 m. balandžio 25 – gegužės 1 dienomis vyks jau vienuoliktoji Lietuvos gastronomijos savaitė, kurios metu restoranai kvies visus, norinčius pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę. 

Ėriena.<br> 123rf nuotr.
Ėriena.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 4, 2022, 3:01 PM, atnaujinta Apr 5, 2022, 7:38 AM

Jau ketvirtus metus Gastronomijos savaitė vyksta ne tik didžiuosiuose miestuose, bet visoje Lietuvoje – taip tikimasi paskatinti Lietuvos gastronominį turizmą, geresnį regionų pažinimą, autentiškų lietuviškų skonių bei vietų atradimą. Šiemet festivalyje dalyvauja 51 restoranas iš Vilniaus, vidurio ir pietų Lietuvos bei pajūrio regiono.

Lietuvos gastronomijos savaitė jau ketvirtą kartą rengiama pavasarį, kuomet bus galima pasimėgauti šiltesniu oru, ilgesniais vakarais bei šviežiomis pavasario gėrybėmis. Šios Gastronomijos savaitės tema – „22 skonių spalvos“, nes būtent spalvos atbunda pavasarį, po Šv. Velykų, tad ir patiekalų tikimės spalvingų ir spinduliuojančių pavasariu.

Kaip įprasta festivalio metu svečiai bus kviečiami apsilankyti gastronominiuose renginiuose, o restoranuose galės rinktis degustacinius meniu už 20, 30 arba 40 eurų. Restoranų šefai džiugins tokiais patiekalais, kaip geltonpelekio tuno ir jūros velnio karpačas, pomidorų ir aviečių gaspačas, krevetėmis įdaryti ravioliai, žemoje temperatūroje ruošta ėrienos nugarinė bei daugelis kitų patiekalų, kurie nepaliks abejingų.

Kaip ir kiekvienais metais prieš prasidedant Gastronomijos savaitei, maisto entuziastai kviečiami iš sąrašo išsirinkti labiausiai intriguojantį restoraną bei rezervuoti staliuką. Visa informacija apie festivalį, restoranų aprašymai bei meniu bus publikuojami portale skonis.lt. Taip pat skatinama sekti festivalio organizatorių – Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos – informaciją. 

Lietuvos gastronomijos savaitės svečiai vėl turės galimybę internetu balsuoti už labiausiai patikusį aplankytą restoraną ir taip išrinkti Gastronomijos savaitės žvaigždę.

Restoranams tai – išskirtinė proga prisistatyti, supažindinti svečius su savo idėjomis bei unikaliu stiliumi.

Tad kviečiame rezervuoti vietą patikusiame restorane ir linkime skanių įspūdžių!

Festivalį organizuoja Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija. Renginio rėmėjai – „Santa Maria“, „Vilkmergės nealkoholinis” . Informaciniai partneriai: žurnalas „Geras skonis“, portalas skonis.lt,  „We Love Lithuania“, VšĮ „Keliauk Lietuvoje“, LRT televizija, Vilniaus miesto savivaldybė, Kauno miesto savivaldybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.