Atskleidė patiekalą, kuriuo karalius Karolis III mėgaujasi kasdien

Kuo maitinasi karaliai? Karalienė Elžbieta II valgydavo keturis kartus per dieną po truputį ir išgerdavo stiklą džino bei aperityvo. Tuo metu jos įpėdinis karalius Karolis III visiškai praleidžia pietus, rašo „Independent“.

 Karalius Karolis III valgo tik du kartus per dieną: pusryčius ir vakarienę.<br> lrytas.lt koliažas
 Karalius Karolis III valgo tik du kartus per dieną: pusryčius ir vakarienę.<br> lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2022, 9:25 PM

74 metų karalius Karolis III yra vyriausiasis visų laikų įpėdinis, sostą paveldėjęs rugsėjį po karalienės Elžbietos II mirties. Ji mirė būdama 96 metų.

Ilgu amžiumi džiaugėsi ir Karolio III tėvas Filipas, sulaukęs 99 metų, ir močiutė – karalienė motina mirė sulaukusi 101 metų. 

Tad neabejotina, kad karališkosios šeimos nariai rūpinasi mityba.

Kiek kartų karalius Karolis III valgo per dieną?

Karalius valgo tik du kartus per dieną: pusryčius ir vakarienę. 70 faktų sąraše, kurį karališkoji rezidencija paviešino 2018 m., kai buvo švenčiamas jo, tuomet dar princo, 70-metis, 20-asis punktas skelbė: „Princas nevalgo pietų“.

Buvęs „The Telegraph“ karališkasis korespondentas Gordonas Rayneris išsitarė, jog pats karalius Karolis III mano, kad pietūs yra „prabanga“, trikdanti jo užimtą dienotvarkę.

Kokius patiekalus mėgsta karalius?

2020 m. karališkoji rezidencija atskleidė, kad mėgstamiausias jo patiekalas – su sūriu kepta kiaušinienė ar kiaušiniai.

Rezidencijos „Instagram“ paskyroje buvo rašoma: „Princas pasidalijo vieno iš savo mėgstamiausių patiekalų receptu – jį galima pagaminti naudojant bet kurį iš gausybės puikių britiškų sūrių.“

Be kiaušinių šiam patiekalui pagaminti reikalingi špinatai, vyšniniai pomidorai, stipraus skonio minkštas sūris, grietinėlė, kietasis sūris ir švieži bazilikų lapeliai. 

Pranešama, kad karalius itin mėgaujasi virtu kiaušiniu, o ypač karšto vandens vonelėje atskirame inde maždaug dvi ar tris minutes virtu kiaušiniu, kuris primena be lukšto virtą kiaušinį.

Kiaušinis paprastai patiekiamas su salotomis – karalius tiesiog įmaišo kiaušinį į salotas, kur jis atlieka savotišką padažo vaidmenį. 

Vakarienė Karoliui III paprastai gaminama tik iš augalinės kilmės produktų. 2021 m. jis BBC sakė: „Dvi dienas per savaitę nevalgau mėsos ir žuvies, vieną dieną per savaitę nevalgau pieno produktų“.

Apie karalių taip pat žinoma, kad jo mėgstamiausia arbata yra Dardžilingo arbata su medumi ir pienu.

Ar yra kokių nors maisto produktų, kurių karalius nemėgsta?

Grahamas Tinsley, buvęs Velso kulinarų komandos vadovas, yra sakęs, kad Karolis III nemėgsta šokolado, kavos ir česnakų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.