Vasaros sezoną pasitinka su saldžiomis naujienomis

Šiltąjį sezoną prekybos tinklui „Norfa“ pieno produktus gaminanti pieninė „Rivona“ pasitinka su naujienomis. Be kitų pieno produktų, Alytuje įsikūrusios įmonės technologai pirkėjams pasiūlė net kelias staigmenas – dvi naujas itin lietuviško sko-nio ledų rūšis ir jogurtą, kuris nepalieka abejingų.

Vasaros sezonui pieninės darbuotojai turi saldžią naujieną, kurią įvertins smaližiai.<br>lrytas.lt koliažas.
Vasaros sezonui pieninės darbuotojai turi saldžią naujieną, kurią įvertins smaližiai.<br>lrytas.lt koliažas.
Vasaros sezonui pieninės darbuotojai turi saldžią naujieną, kurią įvertins smaližiai.
Vasaros sezonui pieninės darbuotojai turi saldžią naujieną, kurią įvertins smaližiai.
„Norfos“ parduotuvėse pirkėjai visada ras „Rivonos“ pieninės siūlomo kelių rūšių kefyro.
„Norfos“ parduotuvėse pirkėjai visada ras „Rivonos“ pieninės siūlomo kelių rūšių kefyro.
„Norfos“ parduotuvėse pirkėjai visada ras „Rivonos“ pieninės siūlomo kelių rūšių kefyro.
„Norfos“ parduotuvėse pirkėjai visada ras „Rivonos“ pieninės siūlomo kelių rūšių kefyro.
Naujiena – „Piemenėlio“ prekės ženklo jogurtas su dideliais vyšnių gabaliukais.
Naujiena – „Piemenėlio“ prekės ženklo jogurtas su dideliais vyšnių gabaliukais.
Daugiau nuotraukų (5)

Ema Vilčinskaitė

May 10, 2024, 9:00 AM

Neseniai akylesni pirkėjai, apsilankę „Norfos“ parduotuvių pieno produktų skyriuje, stabtelėjo prie jogurto lentynos. Čia jau puikuojasi „Rivonos“ pieninės naujiena – „Piemenėlio“ prekės ženklo jogurtas su dideliais vyšnių gabaliukais.

Tie, kurie jo jau paragavo, neslepia – skonis išties puikus.

„Vyšnių gabaliukai – uogų puselės. Žinoma, be kauliukų. Į šį jogurtą dedame specialiai mums pagal užsakymą gaminamą vyšnių uogienę.

Jau pastebime, kad produktas labai pasiteisinęs. Ši naujiena patinka ne tik mums, bet ir pirkėjams“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo „Rivonos“ technologas Linas Sieniutis.

Mėgstantiems atsigaivinti šaltu jogurtu ar šį gaminį suvalgyti vietoj deserto „Rivonos“ pieninės atstovai siūlo ir pirkėjų jau pamėgtą įvairių skonių „Piemenėlio“ jogurtą, ir natūralų jogurtą be jokių priedų, ir gaminį be laktozės.

Pardavimai rodo, kad itin mėgstamas ir visų rūšių – persikų, miško uogų, braškių skonio geriamasis jogurtas „Gar2“.

Naujienas ragauja kelis kartus

Specialistas pasakojo, kad iki patekdamas ant parduotuvių lentynų produktas testuojamas ir degustuojamas ne vieną kartą. Jogurtui su vyšnių gabaliukais buvo išragauta daugybė skirtingų tiekėjų uogienių – iš pradžių ji degustuojama viena, vėliau – sumaišyta su jogurtu.

„Kol atsirenkame labiausiai patikusius priedus, rengiame net kelias degustacijas. Tuomet ragaujame ir gamybos proceso metu. Pirmiausia naują produktą gaminame rankiniu būdu ir tik išdegustavę ir visai patenkinti rezultatu leidžiame per gamybinius įrenginius.

Kad produkto skoninės ir kitos savybės nesiskirtų, kad gautume tą patį rezultatą, koks buvo gaminant rankiniu būdu, ragaujame nuolat net keletą partijų. Kas svarbu? Kad skonis būtų puikus, kad uogos jaustųsi kone kiekviename kąsnyje, kad jos matytųsi ir pan.

Tad naujų produktų čia, gamykloje, tikrai prisiragaujame dar iki tol, kol jie patenka į parduotuves“, – šypsojosi jau septynerius metus Alytaus pieninėje dirbantis Linas.

Ledų skonis – lietuviškas

Vasaros sezonui pieninės darbuotojai taip pat turi saldžią naujieną, kurią, tikisi, įvertins smaližiai.

Pasak „Rivonos“ technologų, naujienų šiemet lyg ir nedaug, bet jos išskirtinės, subrendusios po itin kruopštaus darbo ir degustacijų.

Lietuvoje nematyta naujovė – medaus skonio plombyras. Šie ledai yra 18 proc. riebumo, kai įprastinis ledų riebumas yra 12–13 proc. „Norfos“ parduotuvių pirkėjams siūlomi tokio pat riebumo prekės ženklo „Lolo Vintage“ vanilinis plombyras bei plombyras su razinomis.

„Šis didesnio riebumo „Lolo Vintage“ plombyras – tarsi senovinis, daugeliui primenantis vaikystę. Pagal apyvartą matome, kad būtent šiuos ledus pirkėjai vertina ir mėgsta, – jų pardavimas neatsilieka nuo kitokių.

Perkamiausias mūsų plombyras – įprastas 13 proc. riebumo vanilinis. Žinoma, jo ir kaina kiek mažesnė.

Kodėl medus? Į šią tendenciją dėmesį atkreipėme domėdamiesi Amerikos patirtimi. Ten itin populiarėja medaus skonio produktai – blyneliai, ledai, kepiniai, pagardai. O lietuviams medaus skonis itin artimas, savas nuo vaikystės“, – pasakojo L.Sieniutis.

Paprasta uogienė netinka

Dar viena vasaros naujiena – įprastas 13 proc. riebumo „Piemenėlio“ prekės ženklo plombyras su svarainių įdaru. Šis rūgštus įdaras, pasak technologo, itin subtiliai dera su saldžiais ledais – taip sukuriamas dar vienas išskirtinis skonis.

Juolab kad lietuviams tai žinomas ir daugelio labai mėgstamas vaisius.

„Į plombyrą dedame svarainių džemą, kurį verda specializuotos įmonės, dirbančios su pieno pramonės gamyklomis.

Paprasta uogienė čia netinka, turi būti atsižvelgta ir į cukraus kiekį gaminyje, ir į skonines savybes. Ypač tai pasakytina apie jogurtą, kurį gamindami uogienę maišome su rūgščiu produktu. Čia uogienė turi būti tam tikro rūgštumo, stabilumo, kad nedingtų spalva, produktas nepašviesėtų ir nepatamsėtų“, – pasakojo technologas.

Šaltibarščiams – didelis kefyro pasirinkimas

Jei jau pasitinkame vasarą, kokia ji be šaltibarščių? Ant kiekvienos šeimos stalo šiltuoju laiku šis patiekalas dažnas ir suteikia ne tik sotumo, bet ir gaivumo, o valgytojus vilioja šviežių daržovių skonis ir kvapas.

Šiam patiekalui paruošti nereikia nei daug laiko, nei pastangų, o „Norfos“ parduotuvėse pirkėjai visada ras ne tik įvairų rūšių marinuotų ar šviežių burokėlių, kitų reikiamų ingredientų, bet ir „Rivonos“ pieninės siūlomo kelių rūšių kefyro.

Ypač skanus šis patiekalas vietoj kefyro naudojant rūgpienį. Parduotuvėse jo galima rasti skirtingo riebumo – mėgstantiems sotesnį ir riebesnį patiekalą „Norfai“ pieno produktus tiekianti Alytaus pieninė siūlo 5 proc. riebumo „Piemenėlio“ rūgpienį šaltibarščiams arba liesesnį – 2,5 proc. riebumo „Piemenėlio“ rūgpienį.

„Be rūgpienio, šaltibarščiams ruošti savo pieninėje gaminame net kelių rūšių kefyrą. Turime tradicinį 2,5 proc. riebumo „Piemenėlio“ kefyrą, 6 proc. riebumo „Piemenėlio“ šaltibarščių kefyrą“, – sakė „Rivonos“ pieninės gamybos vadovė Laima Balionienė.

Populiariausias ir perkamiausias 2,5 proc. riebumo „Piemenėlio“ kefyras. Pasak specialistės, vasarą stipriai, net keletą kartų, išauga specialiai šaltibarščiams gaminamo 6 proc. riebumo kefyro poreikis. Jis yra švelnesnio skonio ir tekstūros.

„Gaminame ir raugintas pasukas, kurios gerokai liesesnės. Mėgstantys improvizuoti gali su jomis gaminti ir šaltibarščius. Mėgstantiems tradicinį šaltibarščių skonį vis dėlto rekomenduojame naudoti 6 proc. riebumo „Piemenėlio“ šaltibarščių kefyrą“, – kalbėjo pieno produktų žinovė L.Balionienė.

Pieninėje atnaujino ir įrangą

  • Neseniai „Norfos“ prekybos centrams ir kitiems užsakovams pieno produktus tiekianti Alytaus pieninė pasistatė net 30 procentų našesnę ir greitesnę varškės fasavimo liniją.
  • Pasak technologo, esminis momentas čia tas, kad dabar visas fasavimo ciklas pieninėje yra uždaras, t.y. gamintojai džiaugiasi puikia higiena ir nepriekaištinga produkto kokybe.
  • Be to, pieno perdirbimo ceche jau apie mėnesį veikia ir pieno dearatorius – įrenginys, kuris iš pieno pašalina nepageidaujamus kvapus, t.y. ištirpusias dujas.
  • Pirkdami dearatorių iš to paties tiekėjo pieninės atstovai įsigijo ir ultrafiltracijos įrangą – baltymų atskyrimo iš pieno įrenginį. Pasitelkę jį gamintojai kiekviename produkte gali kontroliuoti baltymų kiekį visais sezonais produktuose, kuriuose baltymų kiekis turi būti didelis.
  • Neseniai keletą naujų įrenginių paleidusi gamykla džiaugiasi ne tik pasiektais kokybės rodikliais, prailgintu prekių vartojimu terminu, didesniu gamyklos našumu, bet ir lengvesniu darbuotojų darbu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.