Gėrimas, kuris padės jums ilgiau išsimiegoti

Palikite ramunėlių arbatą ramybėje. Tyrimas, pristatytas pernai vykusioje Eksperimentinės biologijos konferencijoje, rodo, kad dukart per dieną išgėrę vyšnių sulčių naktį miegosite maždaug 90 minučių ilgiau, rašo prevention.com

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 7, 2015, 9:22 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 8:21 PM

Luizianos (JAV) universiteto mokslininkai paprašė vyresnio amžiaus žmonių, kenčiančių dėl nemigos, du kartus per dieną išgerti po stiklinę vyšnių sulčių su tirščiais. Sultis jie gėrė dvi savaites, po to dvi savaites jų negėrė, o dar dvi savaites gėrė gėrimą, panašų į vyšnių sultis, tačiau tai nebuvo tikros sultys. Kitaip tariant, placebo.

Palyginus tiriamųjų miego trukmę, paaiškėjo, kad tomis savaitėms, kai gėrė vyšnių sultis, jie kasnakt miegojo vidutiniškai 84 minutėmis ilgiau.

Vyšnių sultys, kaip sakė tyrimo autorius Frankas Greenway'us, – natūralus hormono melatonino šaltinis. Šis hormonas reguliuoja miego ir budrumo ciklus. Taip pat šiose sultyse yra aminorūgšties triptofano.

Mokslininko teigimu, nuo nemigos kenčia beveik trečdalis vyresnių nei 65 metų žmonių. 

F.Greenway'us tiki, kad vyšnių sultys yra saugesnė priemonė pagerinti miego kokybę nei vaistiniai preparatai, jos neturi šalutinio poveikio. Tačiau dar nežinia, kaip ilgai truktų toks sulčių poveikis.

Nemėgstate vyšnių? Išbandykite kivius. Vienas Kinijoje atliktas tyrimas parodė, kad žmonės, suvalgę porą kivio vaisių likus valandai iki miego, miegojo vidutiniškai 13 proc. ilgiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.