7 produktai, kuriuos suvalgę skleisite blogą kvapą

Ar esate pastebėję, kad kartais po pietų jūsų šalinasi žmonės? Nevalgėte svogūnų, po pietų išgėrėte kavos, burnos kvapą atgaivinote ledinuku, tačiau net ir patys sau nemaloniai kvepiate?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 11, 2015, 8:43 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 1:18 PM

Blogas kvapas gali sklisti ne tik iš burnos. Tai, ką jūs valgote, turi įtakos kvapui, kuris sklinda nuo jūsų kūno. Ir net jeigu kas rytą prausiatės po dušu, po pietų nuo jūsų gali trenkti taip, kad visi jus apeis ratu. Kokie maisto produktai turi įtakos jūsų kūno kvapui? Juos išvardijo „The Daily Meal“.

1. Mėsa. 2006 metais čekų tyrėjai atliko eksperimentą – surinko vyrų prakaito pavyzdžius ir davė juos įvertinti moterims. Vieni vyrai buvo mėsėdžiai, kiti – vegetarai. Pastarųjų prakaito kvapas moterims buvo malonesnis.

Ar tai reiškia, kad privalote atsisakyti mėsos? Turbūt ne. Bet planuodami pasimatymą pietums geriau suvalgykite žuvies ar daržovių. Tiesa, daržovės daržovėms nelygu – ne visos jos tokios „nekaltos“.

2. Brokoliai, Briuselio kopūstai, žiediniai kopūstai. Tai itin vertingos daržovės, kuriose daug antioksidantų, skaidulų, kitų vertingų medžiagų. Tačiau jas virškinant susidaro tam tikros medžiagos, dėl kurių paskui jus drieksis, švelniai tariant, supuvusio kiaušinio kvapas.

3. Svogūnai. Jų suvalgę patys gal ir jausitės neblogai, bet aplinkiniai trauksis nuo jūsų atokiau. Kuo daugiau svogūnų suvalgysite, tuo ilgiau tai tęsis. Išeitis – „nukenksminti“ svogūnų kvapą juos šiek tiek pakepant.

4. Česnakai. Jų suvalgius prastas kvapas sklinda ne tik iš burnos – tam tikros medžiagos išsiskiria ir su prakaitu. Norite, kad esantis šalia dėl to nesikankintų? Tėra vienintelis būdas – duoti ir jam suvalgyti česnako. Tik vargu, ar jis to norės.

5. Šparagai. Šios daržovės neskleidžia jokio įtartino kvapo, bet kai jų suvalgote, ryškiausius pėdsakus paliekate tualete – dėl šių daržovių šlapimas įgyja dvoko kvapą.

6. Daug skaidulų turintys produktai. Juose yra tam tikrų dujų, kurios išsiskiria virškinant produktus žarnyne. Išgerkite stiklinę ar dvi vandens – tai padės juos greičiau suvirškinti.

7. Kario prieskoniai. Paprastai jam naudojamas daugybės prieskonių mišinys. Kai kurie jų turi medžiagų, kurios, atrodo, ilgam įsigeria į kūno ląsteles. Kad ir kiek praustumeisi, nuo odos sklis keistas kvapas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.