Keletas faktų pakeis jūsų požiūrį į bananus

Paskaitykite, kokius bananų privalumus išskyrė theworldofhealing.com, ir įtraukite bananus į kasdienę mitybą.

Bananus verta įtraukti į kasdienę mitybą.<br>123rf nuotr.
Bananus verta įtraukti į kasdienę mitybą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 6, 2015, 9:54 AM, atnaujinta Oct 27, 2017, 8:11 PM

Paskaitykite, kokius bananų privalumus išskyrė theworldofhealing.com, ir įtraukite bananus į kasdienę mitybą.

Bananai gerina nuotaiką. Tyrimas, į kurį buvo įtraukti depresija sergantys žmonės, parodė, kad daugelis jų pasijuto geriau po to, kai suvalgė bananą. Šiame vaisiuje yra triptofano, kuris organizme virsta serotoninu. Ši medžiaga gerina nuotaiką, atpalaiduoja, dėl to žmonės pasijunta laimingesni.

Taip pat bananai pravers, jeigu kamuoja priešmenstruacinis sindromas ir su tuo susijusi nuotaikų kaita. Mat bananuose yra daug vitamino B, kuris ramina nervų sistemą.

Gerina kraujo sudėtį. Daug geležies turintys bananai gali padidinti hemoglobino kiekį kraujyje.

Mažina kraujo spaudimą. Šiame unikaliame tropiniame vaisiuje yra tiek daug kalio, kad jis gali paveikti kraujo spaudimą. Jo poveikis įrodytas, ir JAV Maisto ir vaistų administracija netgi leido bananų pardavėjams skelbti oficialų patikinimą, kad šis vaisius gali sumažinti aukšto kraujospūdžio ir insulto bei infarkto riziką.

Pagalba smegenims. Anglijoje atliktas tyrimas parodė, kad bananai naudingi besimokantiems. 200 studentų valgė bananus pusryčiams, jų gaudavo pietums ir popietinės pertraukėlės metu. Paaiškėjo, kad dėl to studentai tapo budresni, atidesni, jiems geriau sekėsi įveikti egzaminų užduotis.

Užkietėjo viduriai? Bananuose yra daug skaidulų, tad šis vaisius padeda atkurti normalią žarnyno funkciją.

Jeigu padauginote alkoholio. Vienas iš greičiausių pagalbos metodų pagirioms – išgerti pieno kokteilį su bananu ir šaukšteliu medaus. Bananas nuramins skrandį ir kartu su medumi padidins gliukozės kiekį kraujyje, pienas atkurs skysčių pusiausvyrą.

Graužia rėmuo? Taip pat padės bananas. Jame yra natūralių rūgštingumą reguliuojančių medžiagų.

Malšina alergiją įkandus uodui. Kai kitąkart įkas uodas, išbandykite šią priemonę – patepkite įkąstą vietą vidine banano žievelės puse – teigiama, kad ši priemonė veikia stebuklingai, malšina niežulį ir odos sudirginimą.

Atvėsins karštą dieną. Kai kuriose tautose, pavyzdžiui, Tailande, bananas laikomas vaisiumi, kuris padeda numalšinti kūno temperatūrą. Tai tinka ir tais atvejais, kai ligonis karščiuoja, ir tiesiog karštą dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.