Romantiškam vakarui – aistrą žadinantys produktai

Svarstote apie romantišką vakarienę? Rami muzika ir žvakių šviesa – puikus sprendimas, tačiau jei norite, kad vakaras baigtųsi išties romantiškai, pasirūpinti derėtų ne vien tuo. Žemiau išvardyti maisto produktai yra ne tik naudingi sveikatai, bet ir specifiškai veikia hormonų pusiausvyrą organizme, smegenyse vykstančius cheminius procesus, suteikia energijos, sužadina aistrą ir seksualinį aktyvumą.

Jūros gėrybėse esantis cinkas skatina seksualinį vyrų pajėgumą, moterims palaiko hormonų balansą organizme.<br>123rf nuotr.
Jūros gėrybėse esantis cinkas skatina seksualinį vyrų pajėgumą, moterims palaiko hormonų balansą organizme.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 18, 2015, 5:59 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 10:52 AM

Nors mokslinių įrodymų, kad šie produktai veikia kaip afrodiziakai, beveik nėra, jų veiksmingumą galėtų paliudyti daugybė porų. Taigi, kodėl nepabandžius?

1. Šparagai (smidrai)

Tai, kad šparagai išties primena vyrišką lytinį organą, neabejotinai turėjo įtakos legendoms apie šios daržovės aistrą žadinančias savybes. Kita vertus, tai tikrai nėra vienintelė priežastis, kodėl ją verta išmėginti.

Šparaguose gausu vitamino B6 ir folio, skatinančių susijaudinti bei stiprinančių orgazmą, taip pat vitamino E, kuris stimuliuoja sekso hormonus tiek moterims, tiek vyrams.

2. Avokadai

Geram seksui būtina energija ir libido, o avokadai gali užtikrinti ir viena, ir kita. Avokaduose gausu mineralų, nesočiųjų riebalų, vadinamųjų geraisiais riebalais, mat jie stiprina širdį ir mažina cholesterolio kiekį kraujyje, bei vitamino B6. Visos šios medžiagos skatina energijos antplūdį ir aistrą.

Avokadai taip pat yra svarbus omega-3 riebiųjų rūgščių šaltinis – pastarosios turi teigiamos įtakos nuotaikai. Dėl to, tikėtina, pajusite didesnį troškimą ką nors nuveikti miegamajame.

3. Aitrūs pipirai

Aitrieji pipirai išties kaitina – ir ne tik liežuvį. Dėl juose esančio kapsaicino, cheminio elemento, kuris, kaip įrodyta moksliniais tyrimais, skatina euforijos pojūtį sukeliančio hormono endorfino išskyrimą smegenyse. Seksas tarp dviejų euforijos apimtų įsimylėjėlių negali būti nevykęs.

4. Šokoladas

Šis saldumynas nuo seno siejamas su meile ir seksu. Pagrindinė priežastis, kodėl šokoladas veikia kaip afrodiziakas, yra jo sudėtyje esantis triptofanas, skatinantis serotonino, cheminės medžiagos, lemiančios gerą savijautą bei pasitenkinimą, išsiskyrimą smegenyse. Šokolade taip pat esama feniletilamino, stimuliuojamosios medžiagos, dėl kurios pajuntama stipri aistra ir prisirišimas.

Tad nusidėkite bent retsykiais!

5. Saldymedžio saldainiai

Šie seksualios formos saldainiukai, kaip manoma, imituoja estrogeno ir progesterono, reprodukcijai ir seksualinei funkcijai itin svarbių hormonų, veiklą. Šis saldumynas padės dažniau ir ilgiau mėgautis aistringa nuotaika, be to, yra įrodymų, kad saldymedžio saldainiai silpnina nemalonius priešmenstruacinio sindromo simptomus.

Vis dėlto siekdami maksimalaus efekto, neapsiribokite keletu pigių saldymedžio skonio saldainiukų – įsigykite didelį kiekį kokybiško, sudėtyje saldymedžio šaknies ekstrakto išties turinčio saldumyno.

6. Austrės

Afrodiziakais austrės laikomos ne vien dėl glotnaus paviršiaus ar ypatingo skonio: šiose jūros gėrybėse gausu cinko, mineralo, skatinančio testosterono gamybą organizme. Pastarasis hormonas turi įtakos moterų bei vyrų libido ir seksualinei funkcijai.

Tyrimais taip pat įrodyta, kad cinkas skatina seksualinį vyrų pajėgumą ir padidina spermatozoidų kiekį bei gyvybingumą. Moterims cinkas padeda išlaikyti sveikas kiaušides ir palaiko hormonų balansą organizme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.