Serbentuose yra daug vitaminų C, D, E, K, geležies, cinko, vario. Jie ne tik skatina virškinimą, gerina apetitą, bet ir yra vaistas nuo anemijos, peršalimo, menopauzės bei puikus pagalbininkas gydant daugybę kitų ligų.
Santariškių klinikų gydytoja Goda Denapienė teigė, kad serbentai pasižymi priešuždegiminiu poveikiu, malšina temperatūrą, skatina prakaitavimą, didina šlapimo išsiskyrimą.
Šios vasaros uogos gali padėti sergant artroze, podagra, jaučiant sąnarių skausmus
Nors serbentų valgyti reikia tiek, kiek norisi, vaikus prie jų pratinti reikia po truputį.
„Tai rūgšti uoga, o labai prinokę serbentai yra saldžiarūgščiai. Nereikėtų perlenkti lazdos, kad ir kokie serbentai būtų naudingi – tiems, kuriuos kamuoja rėmuo, padidėjęs skrandžio sulčių rūgštingumas, nereikėtų jų persivalgyti“, – patarė G.Denapienė.
Serbentus valgant prieš maistą sužadinamas apetitas. Uogas rekomenduojama valgyti likus pusvalandžiui iki valgio arba praėjus pusvalandžiui po jo.