Fotografas parodė, kas slepiasi butelyje saldaus gėrimo

Gėrimuose, kuriuos mėgsta paaugliai, vaikai, yra tiek cukraus, kad galima pagaminti nemažą saldainį.<br>H.Hargreaveso („Youtube“) nuotr.
Gėrimuose, kuriuos mėgsta paaugliai, vaikai, yra tiek cukraus, kad galima pagaminti nemažą saldainį.<br>H.Hargreaveso („Youtube“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 13, 2015, 11:10 AM, atnaujinta Oct 20, 2017, 7:02 PM

Brukline gyvenantis maisto fotografas Henry Hargreavesas nutarė parodyti, kiek cukraus yra populiariuose gazuotuose gėrimuose, šiuos gėrimus paversdamas didžiuliais ledinukais.

Jo sukurta vizuali reprezentacija parodo, kad butelyje gėrimo, kuriuos mėgsta paaugliai, vaikai, yra tiek cukraus, kad galima pagaminti nemažą saldainį.

„Neseniai girdėjau, kad sveikatos specialistai gazuotus gėrimus vadina šiuolaikinės kartos cigaretėmis. Tad nutariau parodyti, kas lieka buteliuke gėrimo, kai iš jo pašaliname vandenį“, – pasakojo H.Hargreavesas. 

Atlikdamas eksperimentą jis kaitino gėrimus, kol išgaravo vanduo ir liko sirupą primenantis klampus skystis. Jį supilstė į ledinukų formeles.

Cukraus kiekis juose skyrėsi – butelyje buvo nuo 31  iki 77 g.

Henry prisipažino, kad rezultatai jo nenustebino.

„Aš žinojau, kad saldūs gėrimai yra niekalas. Norėjau kitus paskatinti tai suvokti ir galbūt pakeisti įpročius“, – paaiškino jis. Jo sukurtą videoreportažą žiūrėkite žemiau.

Kiek anksčiau audrą internete sukėlė farmacininkas Nijaras, parodęs, kad praėjus 10 minučių po to, kai išgeriate 330 ml skardinę „Coca-cola“, organizmą užplūsta 10 šaukštelių cukraus.  Jo tyrimą skaitykite paspaudę šią nuorodą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.