Devyni geriausi užkandžiai prieš miegą

Nieko blogo užkąsti prieš naktį, ypač jei nuo pietų praėjo daug laiko – eiti miegoti alkanam yra netgi blogiau, nes tai gali sutrikdyti miegą. Tačiau tai nereiškia, kad prieš guldamiesi į lovą galite atsidaryti šaldytuvą ir sukirsti likusią lazaniją ar indelį ledų, rašo dummies.com.

Idealus užkandis prieš miegą turi turėti maždaug 200 kilokalorijų ir susidėti iš angliavandenių ir šiek tiek baltymų.<br>123rf nuotr.
Idealus užkandis prieš miegą turi turėti maždaug 200 kilokalorijų ir susidėti iš angliavandenių ir šiek tiek baltymų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 6, 2015, 6:21 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 4:53 AM

Sūrūs ir riebūs produktai yra sunkiai virškinami, aštrūs ar rūgštūs gali sukelti rėmenį, o saldūs padidins energijos kiekį ir išblaškys visus miegus.

Senas kaip pasaulis patarimas prieš miegą išgerti stiklinę šilto pieno nėra mitas. Šilti gėrimai, padidinantys kūno temperatūrą, padidina mieguistumą. Be to, pieno produktuose yra triptofano ir kalcio, kurie padidina medžiagų, gerinančių miego kokybę, kiekį.

Idealus užkandis prieš miegą turi turėti maždaug 200 kilokalorijų ir susidėti iš angliavandenių ir šiek tiek baltymų.

Raminamai nuteikiančios medžiagos 

Triptofanas. Amino rūgštys padeda organizmui išskirti serotoniną – hormoną, dėl kurio jaučiamės ramūs, laimingi. Pavalgius produktų, kuriuose yra amino rūgšties triptofano, praeina valanda, kol jis pasiekia smegenis, atitinkamai planuokite savo užkandžius. Geriausias šaltinis – sveiki grūdai ir sėklos.

Melatoninas. Tai hormonas, kuris padeda reguliuoti vidinį laikrodį. Jo randama kai kuriuose produktuose – avižose, vyšniose.

Kalcis. Jis padeda paversti triptofaną melatoninu. Taip pat jis svarbus nervų impulsams ir turi poveikio miego kokybei. Geriausias šaltinis – neriebus pienas ir jogurtas.

Magnis. Sumažina kortizolio – streso hormono – išsiskyrimą, o tai turi įtakos geram nakties miegui. Taip pat magnis reikalingas, kad naktį neužkluptų ir jūsų nepažadintų raumenų traukuliai. Geriausias šaltinis – migdolai ir sėlenos.

Kalis. Jis, kaip ir magnis, užkerta kelią raumenų traukuliams. Geriausias šaltinis – bananai, saldžiosios bulvės.

9 geriausi užkandžiai prieš miegą

avižų dribsniai su bananais

Edamo sūris

viso grūdo trapučiai su avinžirnių užtepėle

sveikų grūdų trapučiai su migdolų sviestu

kepintos moliūgų sėklos

vyšnių ir lieso pieno kokteilis

liesas jogurtas su linų sėmenimis

sėlenų dribsniai su sojų pienu

ramunėlių arbata

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą