Minus 12 kilogramų: britų kulinaro Jamie Oliverio paslaptis

Daugelis mano, kad svorio metimas susijęs su griežtomis dietomis – atsisakant vadinamojo greito maisto ir per dieną gaunant vos 500 kalorijų. Tačiau 12 kilogramų atsikratęs žymusis britų kulinaras, televizijos žvaigždė Jamie Oliveris (40 m.) teigia, kad svorio metimas dar nereiškia, kad lėkštė ant stalo turi būti apytuštė.

J.Oliveris dabar (kairėje) ir 2010-aisiais.<br>„Vida Press“ nuotr.
J.Oliveris dabar (kairėje) ir 2010-aisiais.<br>„Vida Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 9, 2015, 11:05 AM, atnaujinta Oct 16, 2017, 6:32 PM

Keturių vaikų tėvas prisipažino, kad atsikratyti nereikalingų kilogramų jam pavyko valgant paprastą maistą, kuris yra ir vertingas, ir skanus, rašo „Daily Mail“.

„Atsikračiau 12 kilogramų, ir to pasiekiau ne badaudamas, o valgydamas netgi daugiau nei iki šiol. Sumažinau mėsos kiekį, padidinau daržovių. Be to, daugiau miegojau ir daugiau judėjau“, – teigė keturių vaikų tėvas, anksčiau miegodavęs vos keletą valandų per parą. 

J.Oliverio sėkmės raktas – užpildyti skrandį maistu, kuriame yra daug vitaminų ir mineralų: „Nėra jokių stebuklingų priemonių ar ingredientų – reikia valgyti kuo įvairiau, kuo daugiau sveikų produktų, nesutelkti dėmesio tik į vieną kokį vadinamąjį superproduktą, paskutinįjį mados šauksmą“.

Kulinaro manymu, metant svorį nebūtinai visiškai nusigręžti nuo tam tikrų produktų – net nuo cukraus. Jis leidžia sau suvalgyti ir pyragaitį, – nevalgo tik tų produktų, kuriuose yra hidrintų riebalų, vadinamųjų transriebalų. Be to, jis atsisakė druskos – ją pakeitė prieskoninėmis žolelėmis. 

J.Oliverio manymu, svarbu nepraleisti pusryčių – tie, kurie nevalgo pusryčių, patiria tris kartus didesnę riziką nutukti ar užsiauginti antsvorio.

Kita vertus, jis pataria atkreipti dėmesį į cukraus kiekį gatavuose produktuose.

„Pusryčiams skirtų produktų industrija užprogramavo mums mintį, kad pusryčiams turime tik 45 sekundes, ir neturime laiko jiems paruošti.

Jeigu paskaitytumėte etiketes, pamatytumėte, kad yra labai mažai pusryčiams skirtų produktų, kuriuose nėra cukraus“, – įspėjo kulinaras.

J.Oliverio teigimu, mes gauname per daug cukraus, vartodami saldžius gazuotus gėrimus, saldumynus, dėl to sparčiai daugėja nutukusių ir sergančiųjų antrojo tipo diabetu. Beje, savo nuosavame restorane jis saldiems gazuotiems gėrimams taiko didesnį antkainį.

Sveiką mitybą jis skatina ir kurdamas dokumentinius fimus. Šį sezoną Jungtinėje Karalystėje bus parodytas šešių serijų filmas „Supermaistas“. Televizijos žvaigždė J.Oliveris apsilankė kraštuose, kur gyvena daugiausia šimtamečių , klausinėdamas, ką jie valgo.

„Visame pasaulyje galioja ta pati taisyklė: sveikiausia – būti aktyviems fiziškai ir maitintis vietoje auginamais šviežiais produktais. Svarbiausia žinia, kurią išgirdau – maistas yra vaistas. Tinkama mityba gali padėti išvengti ligų“ – teigė J.Oliveris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.