Jei manote, kad juoda duona sveikesnė – klystate

Palyginus tris pagrindines maistines savybes, balta ir juoda duona beveik nesiskiria, o pilno grūdo duona – ne visada sveikiausias pasirinkimas. Taip teigia gydytojas Alvydas Unikauskas.

Pilno grūdo duona – gaminys iš nešlifuotų grūdų ir rūpaus malimo nevalytų miltų, kurie turi sudaryti daugiau nei 50 proc. šios rūšies duonos sudėties.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pilno grūdo duona – gaminys iš nešlifuotų grūdų ir rūpaus malimo nevalytų miltų, kurie turi sudaryti daugiau nei 50 proc. šios rūšies duonos sudėties.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT TV laida „Klauskite daktaro“

Oct 11, 2015, 12:29 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 7:18 PM

„Pagal kalorijų kiekį, glikeminį indeksą ir glitimo kiekį, balta ir juoda duona yra labai panašios, tad jei manote, kad juoda duona sveikesnė – klystate“, – sakė gydytojas.

A. Unikausko tvirtinimu, išimtimi gali būti laikoma tik juoda duona, pagaminta vien iš rugių. Tačiau tokios duonos parduotuvių lentynose rasti dabar gana sunku.

„Pilno grūdo duona – gaminys iš nešlifuotų grūdų ir rūpaus malimo nevalytų miltų, kurie turi sudaryti daugiau nei 50 proc. šios rūšies duonos sudėties. Tačiau gamintojai dažnai ją paskanina kenksmingais priedais, kurie neretai suardo sveikatą“, – perspėjo gydytojas.

Kokie duonoje esantys priedai kenkia mūsų sveikatai? Atsakymas – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?