Ar galima valgyti grybus, surinktus po pirmųjų šalnų?

„Turiu tikriausiai visiems grybautojams aktualų klausimą: ar galima rinkti grybus po pirmųjų šalnų? Ar jie nenuodingi?“ – LRT radijo klausytoja pasidomėjo grybavimu po pirmųjų šalnų.

Dėl orų pokyčių ir jau pasibaigusio sezono grybų kokybė ir maistinės savybės jau nebe tokios geros.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dėl orų pokyčių ir jau pasibaigusio sezono grybų kokybė ir maistinės savybės jau nebe tokios geros.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrt.lt

2015-10-19 11:38, atnaujinta 2017-10-09 06:31

Lietuvos miško grybų ir uogų verslininkų asociacijos prezidentas Virginijus Varanavičius teigia, kad po šalnų grybus rinkti galima, jei grybai nebuvo įšalę ir atsileidę.

„Kad grybai sušaltų, reikia kelių šaltų vakarų ir naktų iš eilės. Iš šalčio pakąstos žemės rinktų grybų maistui naudoti nepatartina. O nesušalusius grybus valgyti galima, tik prieš tai būtina juos tinkamai termiškai apdoroti“, – tvirtino V. Varanavičius.

Anot asociacijos prezidento, dėl orų pokyčių ir jau pasibaigusio sezono grybų kokybė ir maistinės savybės jau nebe tokios geros, tačiau nedidelį grybų kiekį valgyti galima.

„Tiesa, patarčiau juos termiškai apdoroti dukart: iš pradžių – virti, o vėliau – kepti“, – rekomendavo V. Varanavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.