Lietuvos miško grybų ir uogų verslininkų asociacijos prezidentas Virginijus Varanavičius teigia, kad po šalnų grybus rinkti galima, jei grybai nebuvo įšalę ir atsileidę.
„Kad grybai sušaltų, reikia kelių šaltų vakarų ir naktų iš eilės. Iš šalčio pakąstos žemės rinktų grybų maistui naudoti nepatartina. O nesušalusius grybus valgyti galima, tik prieš tai būtina juos tinkamai termiškai apdoroti“, – tvirtino V. Varanavičius.
Anot asociacijos prezidento, dėl orų pokyčių ir jau pasibaigusio sezono grybų kokybė ir maistinės savybės jau nebe tokios geros, tačiau nedidelį grybų kiekį valgyti galima.
„Tiesa, patarčiau juos termiškai apdoroti dukart: iš pradžių – virti, o vėliau – kepti“, – rekomendavo V. Varanavičius.