Ko nereikėtų valgyti prieš miegą

Visi žino, kad prieš einant miegoti nereikėtų valgyti saldumynų ar mėgautis kavos puodeliu. Bet, pasirodo, net ir kur kas sveikesni maisto produktai taip pat gali trukdyti pailsėti. Jie jūsų kūnui naudingi, tačiau juos vertėtų valgyti ne prieš miegą.

Norite gerai išsimiegoti? Atminkite, kad vakarienei tinka ne bet kokie produktai.<br>123rf nuotr.
Norite gerai išsimiegoti? Atminkite, kad vakarienei tinka ne bet kokie produktai.<br>123rf nuotr.
Brokolis yra labai naudinga mums daržovė, bet vakarienei jo valgyti nereikėtų.<br>123rf nuotr.
Brokolis yra labai naudinga mums daržovė, bet vakarienei jo valgyti nereikėtų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 6, 2016, 7:00 PM, atnaujinta Feb 18, 2022, 4:31 PM

Tyrimo, kurį organizavo „Eat Clean“ puslapis, duomenimis, kai kurios daržovės gali tapti rimta kliūtimi, trukdančia jums ramiai išsimiegoti.

Brokoliai ir žiediniai kopūstai. Kryžmažiedėse daržovėse, tokiose, kaip brokoliai ir žiediniai kopūstai, gausu vitaminų, kurie jūsų sveikatai labai naudingi. Tačiau juose taip pat yra didelis kiekis netirpstančios ląstelienos, kurią suvirškinti užtrunka labai ilgai.

„Eat Clean“ straipsnyje holistinė dietologė Elissa Goodman paaiškino, kad jei šias daržoves suvalgote prieš eidami miegoti, „jūsų kūnas jas vis dar virškina, kol jūs bandote užsnūsti“, todėl tai jums neleidžia gerai išsimiegoti.

Raudona mėsa, kuri turi daug baltymų, jūsų organizmą veikia panašiai.

Pagardai. Pomidorų padažas – dar vienas augalinis produktas, kurio reiktų vengti prieš miegą. Kadangi jame daug rūgšties, ryte galite pajusti vakar suvalgyto maisto sukeltą rėmenį ar kitokius skrandžio veiklos sutrikimus.

Vis dėlto vakarienei galite suvalgyti lėkštę makaronų, tačiau dietolologė Alissa Rumsey įspėjo, kad tai geriausia padaryti likus mažiausiai trims valandoms iki miego.

Aštrūs prieskoniai taip pat gali sukelti rėmenį, kuris irgi gali trikdyti miegą, nes dėl to pakyla kūno temperatūra. Jeigu jums įdomu, kodėl suvalgę aštrios lazanijos sapnavote košmarus, štai jums atsakymas.

Mėsa, sūris, tamsus šokoladas. Tai skanūs dienos užkandžiai, tačiau jie netinka vakarienei.

Jeigu šiandien planavote suvalgyti puikių rūkytos mėsos gaminių, geriau tai darykite per priešpriečius. Rūkyta mėsa ir sūris turi daug tiramino – amino rūgšties, kuri jus padaro aktyvesniais.

Juodasis šokoladas? Tai dar vienas pavojingas produktas, kurio reikėtų atsisakyti vakare. Jame slypi tiek kofeino, kiek yra ketvirtadalyje puodelio kavos. Be to, jame yra tos pačios amino rūgšties, kaip rūkytoje mėsoje ar sūryje, padarančios jus aktyviais.

Taigi juodasis šokoladas padvigubina energiją, todėl tai puikus popietės užkandis, tačiau mažiau tinkamas vakarienei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.