Šeši skanūs produktai padės greičiau ištirpdyti pilvo riebalus

Po žiemos ant pilvo susikaupė riebaliukų? Yra produktų, kurie verčia kauptis riebalus pilvo srityje arba, atvirkščiai, – juos deginti. Tai žinodami galite juos įtraukti į pusryčių ar vakarienės valgiaraštį ir lengviau atsikratyti nepageidaujamų riebaliukų.

Greipfruose yra ne tik daug vitamino C, bet ir vandens.<br>123rf nuotr.
Greipfruose yra ne tik daug vitamino C, bet ir vandens.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2016, 12:38 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 3:14 AM

dummies.com parinko šešis produktus, kurie padės greičiau atgauti plokščią pilvuką.

Greipfrutai

Neseniai atliktas tyrimas parodė, kad nutukę suaugę žmonės, prieš trijų patiekalų pietus valgę po pusę greipfruto arba gėrę 120 ml greipfrutų sulčių, gerokai sumažino kūno svorį ir pilvo apimtį.

Greipfruose yra ne tik daug vitamino C, bet ir vandens. Kita nauda – šiuose vaisiuose yra medžiagų, skatinančių šlapimo išsiskyrimą.

Jogurtas

Nemanykite, kad jogurtas yra produktas, kuris valgomas vienas – jo galima dėti į salotas, marinatus. Jogurtas ne tik gali atstoti grietinę, bet ir sutraukti jūsų pilvuką! 

Tyrimais patvirtinta, kad mityba, kurioje daug pieno produktų, yra efektyvi mažinant kūno riebalų kiekį (iš dalies tai kalcio nuopelnas – jis atsakingas už tai, kad organizmas degina arba kaupia riebalus).

Pieno produktuose taip pat daug aminorūgšties arginino – jis padeda deginti riebalus ir stiprinti raumenų masę. 

Taigi, pradėkite dieną valgydami jogurtą. 

Aitriosios paprikos

Aitriosiose paprikose daug kapsaicino, skatinančio medžiagų apykaitą, deginančio riebalus, ypač pilvo srityje. Be to, kapsaicinas padeda atpalaiduoti kraujagysles, mažinti kraujospūdį.

Ispaninio šalavijo sėklos

Produktų, deginančių riebalus, sąrašo viršūnėje – ispaninio šalavijo („čija“) sėklos. Tai vienas geriausių omega-3 riebiųjų rūgščių šaltinis. Šios rūgštys mažina riebalų kaupimąsi lemiančių streso hormonų lygį.

Kaip papildyti mitybą ispaninio šalavijo sėklomis? Dėkite jų į salotas, jogurtą, tirštuosius kokteilius. Berkite į pusryčių dribsnius, apibarstykite sumuštinį. Nereikia šių sėklų valgyti saujomis – pakaks vieno valgomojo šaukšto per dieną.

Mėlynės

Šios mažos miško uogos – tikra naudingų medžiagų bomba! Jose yra daugiausia antioksidantų, kurie kovoja su uždegiminiais procesais, veikiančiais ir riebalų kaupimąsi organizme.

Vienas tyrimas parodė, kad mityba, kurioje daug mėlynių, padėjo sumažinti riebalų kiekį pilvo zonoje. Tas pats tyrimas parodė, kad šios uogos sumažino trigliceridų kiekį kraujyje, kitaip tariant, jos turi teigiamo poveikio sergant širdies ligomis.

Taigi, kai kitą kartą valgysite blynus, nesijauskite kalti, dėdami į lėkštę daug mėlynių uogienės. Naudingos ir šaldytos uogos, su jomis iškepti keksiukai ar kiti kepiniai.

Saldžiosios bulvės

Saldžiosios bulvės dar nėra labai populiarios Lietuvoje. Kuo jos naudingos? Jose daug vitamino C. Kai organizme nuolat išsiskiria streso hormonas kortizolis, kūnas ima kaupti riebalų atsargas pilvo srityje.

Tyrimai parodė, kad vitaminas C padeda sumažinti kortizolio lygį, o kartu – ir riebalų kaupimąsi. Taigi, griebkite saldžiąsias bulves arba kitas daržoves, kuriose yra daug vitamino C – jausite mažiau streso ir džiaugsitės plokštesniu pilvu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.