Net nežinojote, kuo dar naudingas medus

Manote, kad medus tinka tik arbatai pasaldinti, užsitepti ant baltos duonos ar kosuliui slopinti? Nustebsite sužinoję, kokių dar savybių turi ši gamtos dovana.

Nors medus labai kaloringas, jame yra labai daug naudingųjų medžiagų.<br>123rf nuotr.
Nors medus labai kaloringas, jame yra labai daug naudingųjų medžiagų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2016, 8:49 AM, atnaujinta May 12, 2017, 3:52 AM

Nors medus labai kaloringas, jame yra labai daug naudingųjų medžiagų – geležies, magnio, kalcio, cinko. Jei įtrauksite medų į kasdienį racioną, būsite sveikesni, rašo „Tak prosto!“.

Medus – vienas puikiausių natūralių energijos šaltinių. Jo į savo racioną turėtų įtraukti aktyviai sportuojantys ar dirbantys fizinį darbą, išeikvojantys daug energijos.

Medus su cinamonu mažina širdies ligų tikimybę, cholesterolio kiekį ir stiprina kraujagysles.

Dar senovėje pastebėta, kad medus padeda greičiau įveikti įvairias odos problemas. Medus turi priešuždegiminių savybių – jis slopina infekcijas, todėl padeda greičiau užgyti nedidelėms žaizdoms ar nudegimams. Be to, jis veikia prieš bakterijas ir grybelius.

Vargina pleiskanos? Padės medus. Tyrime dalyvavę seborėjiniu dermatitu sergantys žmonės keturias savaites kasdien tepė galvos odą medumi, praskiestu vandeniu. Tyrimo dalyviai nurodė, kad po keturių savaičių galvos odos būklė ženkliai pagerėjo, pleiskanų sumažėjo, odą ėmė mažiau niežtėti.

Jeigu jūsų oda – sausa, jai bus naudingi medaus kompresai. Sumaišykite nedidelį kiekį medaus su vandeniu, kad gauta tyrele patepkite problemines vietas. Palaikykite ir nuplaukite.

Amerikiečiai mokslininkai neseniai nustatė, kad medus labai naudingas žmonėms, kurių kraujyje sumažėjo baltųjų kraujo kūnelių (leukocitų). Du valgomieji šaukštai per dieną gali padėti padidinti jų kiekį.

Taip pat medus padeda organizmui greičiau skaidyti alkoholį.

Tačiau neperlenkite lazdos – medaus negalima padauginti ir dėl didelio kalorijų kiekio, ir dėl to, kad jame daug cukraus.

Medus gali pakenkti sergantiems bronchų astma, plaučių emfizema, cukriniu diabetu ir visiems tiems, kuriems medus sukelia alergiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų