7 nauji superproduktai, kuriuos reikėtų valgyti dažniau

Daugelis žinome, kad saikas valgant – viena pagrindinių sveikos gyvensenos taisyklių. Daugeliui ji reiškia viena – valgyti mažiau.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Avokadai.<br>123rf nuotr.
Avokadai.<br>123rf nuotr.
Granatai.<br>123rf nuotr.
Granatai.<br>123rf nuotr.
Lęšių patiekalas<br>123rf nuotr.
Lęšių patiekalas<br>123rf nuotr.
Per savaitę galima suvalgyti keturis kiaušinius.<br>123rf nuotr.
Per savaitę galima suvalgyti keturis kiaušinius.<br>123rf nuotr.
Kale kopūstai<br>123rf nuotr.
Kale kopūstai<br>123rf nuotr.
Avižiniai dribsniai.<br>123rf nuotr.
Avižiniai dribsniai.<br>123rf nuotr.
Sviestas.<br>123rf nuotr.
Sviestas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jan 11, 2017, 6:43 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 10:35 AM

Tačiau yra produktų, kuriuos ne tik galima valgyti, bet ir rekomenduojama, rašo „Huffington post“.

1. Avokadai

Taip, juose yra riebalų, tačiau juk girdėjote, jog riebalams grąžinama gera reputacija, tuo labiau geriesiems riebalams. Tad jeigu mėgstate sumuštinius su avokadais, dėl to galite jaustis visiškai ramūs.

Ekspertai rekomenduoja 30 proc. kalorijų gauti iš riebalų. Taigi, jeigu jūsų dienos kalorijų norma – 1800, galite kasdien suvartoti 60 g riebalų. Viename avokade yra maždaug 30 g riebalų.

2. Granatai 

Šių ryškių sėklyčių barstykite visur, kur tik norite – ant salotų, įmaišykite į jogurtą ar kokteilį. Granatų sėklose yra daug ląstelienos, dėl kurios ilgiau jausitės sotūs. O kartu tai – natūralus imuniteto stiprintojas. 

Taip pat granatuose daug antioksidantų, kurie slopina ligas sukeliančius laisvuosius radikalus. 

3. Lęšiai 

Gaila, bet juos dažnai pamirštame, nors tai vienas geriausių baltymų šaltinių. Be to, tai nėra brangus produktas. Viename puodelyje virtų lęšių yra trečdalis parai rekomenduojamos baltymų normos. O taip pat tai puikus ląstelienos šaltinis: viename puodelyje – 63 proc. rekomenduojamos paros normos. Tai išties daug. 

Nežinote, ką skanaus pasigaminti iš lęšių? Rekomenduojame šį receptą, kuris ne tik puikiai pasotina, bet ir maloniai nustebina skonio receptorius.

4. Kale (lapiniai) kopūstai

Jie vis dar per retai atsiduria ant mūsų stalo. O šiuose kopūstuose – visas lobynas naudingų medžiagų. Puodelyje virtų Kale kopūstų yra 9 proc. paros kalcio normos, 180 procentų vitamino A, 71 procentas vitamino C ir 1180 procentų vitamino K. 

Ką skanaus iš jų paruošti? Receptą rasite čia. 

5. Kiaušinių tryniai

Nors tryniuose yra nemažai cholesterolio, pastarieji tyrimai rodo, kad jis neturi įtakos cholesterolio kiekiui jūsų kraujyje. O trynių nauda ta, kad juose yra daug cholino ir vitamino B. 

Naujausi tyrimai rodo, kad nuosaikiai vartojant kiaušinius galima pagerinti širdies sveikatą. Kaip nurodo žinoma JAV Mayo klinika, per savaitę galima suvalgyti keturis kiaušinius. 

6. Avižiniai dribsniai

Pusryčių košės, granola, dribsnių batonėliai – tinka viskas, jeigu šiuose produktuose nėra daug cukraus.

Tirpūs ar kitaip adoroti dribsniai nėra pats geriausias pasirinkimas, nes jų glikeminis indeksas – aukštesnis, be to, jie didina cukraus kiekį kraujyje. 

Seni geri avižiniai dribsniai mažina cholesterolio kiekį ir širdies ligų riziką. Be to, juose yra daug skaidulų. 

7. Sviestas

Daugelį metų mums buvo sakoma mažinti sviesto kiekį, valgyti daugiau alyvuogių aliejaus. Tačiau naujausi  tyrimai rodo, kad tikras sviestas gali būti sveikos mitybos dalis. Jame yra daug vitamino K, kuris padeda organizmui įsisavinti kalcį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.