6 įpročiai, dėl kurių japonės iki senatvės išsaugo liekną figūrą

Būdamos trisdešimtmetės jos atrodo lyg paauglės, o sulaukusios 40-ies – lyg būtų 25-erių. Be to, jos ilgaamžės. Kaip japonėms pavyksta išlikti lieknoms ir sulaukti tokio gražaus amžiaus?

Japnų racione nėra beverčio maisto, turinčio daug kalorijų.<br>123rf nuotr.
Japnų racione nėra beverčio maisto, turinčio daug kalorijų.<br>123rf nuotr.
Pusryčius japonai laiko svarbiausia dienos raciono dalimi.<br>123rf nuotr.
Pusryčius japonai laiko svarbiausia dienos raciono dalimi.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 5, 2017, 6:14 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 5:58 PM

Japniškas mitybos paslaptis atskleidė „AdMe“.

1. Gausus ir subalansuotas racionas

Daugelis mano, kad japonai maitinasi tiktai sušiais ir suktinukais. Iš tiesų jų racionas – labai didelis ir įvairus.

Japonai vertina žuvį, jūrų gėrybes, daržoves, ryžius, vaisius ir žaliąją arbatą. 

Daug dėmesio jie skiria produktų šviežumui ir sezoniškumui. Japonai valgo tas žuvis, kurios tuo metu gaudomos ar tas daržoves, kurios tuo metu dera.

2. Maisto ruošimo būdai

Japonai vertina troškintą, grilyje ar virš garų ruoštą maistą. Jeigu produktai apkepami – tai neilgai ir nedideliame kiekyje riebalų.

Daržovės pjaustomos taip, kad ne tik atrodytų patraukliai, bet ir greitai apkeptų – kad jose išliktų daugiau maistingųjų medžiagų.

Su prieskoniais nepersistengiama – siekiama, kad maistas būtų kuo natūralesnis.

3. Valgymas

Japonijoje klesti ypatinga valgymo kultūra, tam tikri ritualai: valgoma lėtai, maistas supjaustytas mažais kąsneliais, porcijos – nedidelės. Lėkštė niekada nepripildoma, patiekalai nemaišomi.

4. Vietoje duonos – ryžiai

Japonai nevalgo duonos, beveik neturi gaminių iš miltų. Vietoje duonos vartojami ryžiai, kurie nėra nei sūdomi, nei maišomi su riebalais.

5. Pusryčiai – svarbiausi

Nustebtumėte pamatę japonų pusryčių stalą. Ant jo būna ne vienas, o keletas patiekalų: ryžiai, miso sriuba, omletas, sojų patiekalas, dumbliai, arbata. Pusryčius japonai laiko svarbiausia dienos raciono dalimi.

6. Desertas po pietų? Niekada

Japonai mažai valgo desertų ir tik nedidelėmis porcijomis. Desertai – tik mažai kaloringi ir nelabai saldūs. Jokių riebių kremų, puošnių tortų. Gal dėl to ant jų pilvų nepamatysite riebalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.