Jeigu mėgstate kivius – agrastais atsiduodančius žalius vaisius, kupinus vitamino C, nuo šiol juos imsite dievinti, žada „Lady-journal“.
Šio vaisiaus poveikis kūno linijoms labiausiai pasireikš tuomet, jeigu valgysite jį kasryt vietoje pusryčių ir išgersite stiklinę kambario temperatūros vandens. Taip pat pakeiskite juo pyragą ar kitą desertą, kurį valgote su kolegomis kavos pertraukėlės metu.
Kiviai ne tik padės išvalyti organizmą, sudeginti nereikalingus riebalus, bet ir aprūpins vitaminais, kurių taip reikia pavasarį.
Kaip pasireiškia kivių poveikis?
Šiuose vaisiuose yra karnitino – natūralaus augalinės kilmės riebalų degintojo.
Taip pat juose yra daug ląstelienos, vitamino C, flavonoidų ir antioksidantų. O be to, kiviuose mažai kalorijų: viename vaisiuje - tik 42. O skaidulų - 22 procentai rekomenduojamos dienos normos. Todėl jie idealiai tinka iškrovos dienomis.
Jeigu jūsų nekamuoja skrandžio opa ar gastritas, galite valgyti kivį nieko nevalgę, kai skrandis yra tuščias. Kivis suteiks energijos ir budrumo dienos pradžiai.
Šis vaisius padeda išvalyti žarnyną, o jo vitaminų ir mineralų gausa padės susidoroti su noru persivalgyti.
Iškrovos diena valgant kivius
Vieną, daugiausia dvi dienas per savaitę galima paskirti iškrovos dienai, per kurią reikėtų valgyti tiktai kivius. Per dieną galima suvalgyti 6 vaisius ir išgerti 1,5 litro neriebaus kefyro.
Virškinimo sistema pailsės, žarnynas išsivalys.
Galima gerti kokteilius: kefyrą suplakti su kiviu, apelsinu, uogomis. Tai paįvairins valgiaraštį ir suteiks bent šiokio tokio malonumo dieną, kai save ribojate.
Siūlome dvi dietas, skirtas septynioms dienoms. Po savaitės savęs veidrodyje nepažinsite.
Žalioji kivių dieta
Pusryčiai. Salotos iš salotų lapų, raudonosios paprikos, 1 kivio, svogūnų laiškų. Užpilui – garstyčių padažas arba citrinų sultys.
Užkandis praėjus porai valandų. Trintas kokteilis iš 1 žalio obuolio, kivio ir banano. Jeigu neturite galimybės sutrinti kokteilio, vaisius galima tiesiog suvalgyti.
Pietūs. 3 valgomuosius šaukštus avižinių dribsnių užpilkite stikline natūralaus jogurto, dėkite razinų, supjaustytą kivį ir mandariną. Palaukite 15 minučių, kol dribsniai išbrinks ir mėgaukitės energijos teikiančiais pietumis.
Pavakariai. Paruoškite vaisių salotų iš vieno banano, obuolio, kivio ir stiklinės kefyro arba jogurto. Paskaninti galima cinamonu.
Vakarienė. Išsivirkite rudųjų ryžių. 50 g ryžių sumaišykite su vienu pjaustytu kiviu, obuoliu, salotų lapais ir stikline kefyro.
Prieš miegą galima išgerti stiklinę kefyro.
Baltyminė kivių dieta
Pusryčiai. Pasiruoškite salotas iš 100 g virtų rudųjų ryžių, 1 supjaustyto kivio, vieno tarkuoto obuolio ir 30 g fetos sūrio. Išgerkite žaliosios arbatos.
Užkandis praėjus porai valandų. 1 bananas ir 1 kivis.
Pietūs. Supjaustykite 150 g virtos vištienos filė, pusę greipfruto, 2 kivius, 1 virtą kiaušinį, šiek tiek svogūnų laiškų. Pagardinkite druska, pipirais, citrinų sultimis, 1 v. š. alyvuogių aliejaus.
Pavakariai. Salotos iš pusės banano, 2 kivių, 1 v. š. razinų ir 200 ml nesaldaus jogurto arba kefyro.
Vakarienė. Salotos iš 50 g fetos sūrio, 2 kivių, 50 g virtų rudųjų ryžių, 1 arb. š. alyvuogių aliejaus ir bazilikų.
Prieš miegą galima išgerti stiklinę kefyro.