Aštuonis mėnesius gėrė šias sultis. Rezultatai nustebino visus

Ar jums patinka morkų sultys? Tai, kaip jos pakeitė vienos moters gyvenimą, nustebino visą pasaulį.  

 Medikai įspėja: valgant pernelyg daug morkų ar geriant sulčių gali padėti rizika sirgti plaučių, skrandžio vėžiu žmonėms, kurie rūko.<br> 123rf
 Medikai įspėja: valgant pernelyg daug morkų ar geriant sulčių gali padėti rizika sirgti plaučių, skrandžio vėžiu žmonėms, kurie rūko.<br> 123rf
 Morkų sultys.<br> 123rf 
 Morkų sultys.<br> 123rf 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 6, 2017, 1:17 PM, atnaujinta May 6, 2017, 1:22 PM

Amerikietės knygų vaikams ir jaunimui autorės Ann Cameron patirtis – tiesiog neįtikėtina. Teigiama, kad aštuonis mėnesius morkų sultis kasdien gėrusi moteris sugebėjo pažaboti sunkią ligą. 

1943 metais gimusiai A.Cameron 2012-ųjų birželį buvo atlikta operacija dėl storosios žarnos vėžio. 

Tuomet jai buvo nustatyta trečioji ligos stadija. Kadangi po operacijos moteris jautėsi gerai, ji atsisakė chemoterapijos.

Tačiau tai buvo nevykęs sprendimas – po kelių mėnesių liga pasiekė ketvirtąją stadiją, metastazės išplito į plaučius. 

Gydytojų išvados buvo neguodžiančios – jie teigė, kad netgi jei Ann pasirinks chemoterapiją ar gydymą spinduliais, ji negali tikėtis ilgo gyvenimo. 

Rašytojos vyras mirė nuo vėžio 2005-aisiais, tad ji nutarė nepasiduoti ir ėmė ieškoti alternatyvių metodų. Sužinojo apie Raplhą Cole'ą, kuris odos vėžį nugalėjo kasdien gerdamas morkų sultis, išspaustas iš kilogramo morkų. 

Ann taip pat pradėjo gerti morkų sultis kelis kartus per dieną ir sveikai maitintis. Jai nebuvo skirta nei chemoterapija, nei gydymas spinduliais. 

Po poros savaičių atliktas tyrimas parodė, kad moters būklė nepasikeitė. Tačiau praėjus aštuonioms savaitėms kompiuterinė tomografija parodė, kad liga nustojo plisti, o metastazės netgi pradėjo mažėti. Po keturių mėnesių vėžys vis dar traukėsi, taip pat normalūs tapo limfmazgiai. O po aštuonių mėnesių patvirtinta: vėžys pasitraukė. 

R.Cole'as šio metodo griebėsi sužinojęs apie danų ir britų mokslininkų atradimą: jie nustatė, kad morkose esanti medžiaga falkarinolis laboratoriniuose tyrimuose su pelėmis pasirodė esanti veiksminga prieš vėžį. 

Ką apie tai mano medikai?

Jie atsargiai vertina tokius ligonių eksperimentus ir pataria nepasikliauti nedideliais laboratoriniais tyrimais, kurie dar nėra patvirtinti praktiškai.

Kas nutinka perdozavus morkų?

Morkos - pagrindinis vitamino A šaltinis. 100 g morkų yra daugiau nei 300 proc. vitamino A dienos normos. Jis gaminamas kepenyse, kai geltonasis pigmentas beta karotenas, daugiausiai gaunamas su morkomis, verčiamas vitaminu A. 

Organizmui negresia A vitamino perdozavimas, nes beta karotenas verčiamas į vitaminą A pagal poreikį. 

Tačiau gresia karotenemija – beta karoteno perdozavimas, kuris gali odai suteikti geltoną atspalvį. Yra tyrimų, kurie nustatė, kad lėtinis beta karoteno perdozavimas gali padidinti riziką sirgti plaučių, skrandžio vėžiu žmonėms, kurie rūko

Taip pat morkų sultis atsargiau turėtų vartoti tie, kurie skundžiasi kepenų veikla. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.