Šie deriniai – sunkus iššūkis skrandžiui: iš rikiuotės išves visą virškinimo sistemą

Šiandien gausu receptų, kuriuose tarp ingredientų galima aptikti kelių rūšių baltymus. Pavyzdžiui, riešutai su mėsa, kiaušiniai su paukštiena, sūris su riešutais, fermentinis sūris su kiaušiniais, lašiša su varške ir taip toliau. 

 Pagrindiniai baltymų šaltiniai - tai žuvis, jūros gėrybės, mėsa, paukštiena, kiaušiniai, pienas ir jo produktai, grūdai, sėklos ir riešutai, ankštiniai produktai.<br> 123rf nuotr.
 Pagrindiniai baltymų šaltiniai - tai žuvis, jūros gėrybės, mėsa, paukštiena, kiaušiniai, pienas ir jo produktai, grūdai, sėklos ir riešutai, ankštiniai produktai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Emilija Miliauskė („Kuras kūnui“)

Jul 18, 2017, 8:13 AM

Gal ir skanu, ingredientai sveiki, tačiau visada atminkite – dviejų (ar daugiau) rūšių baltymų vienu metu valgyti negalima. 

Pagrindiniai baltymų šaltiniai - tai žuvis, jūros gėrybės, mėsa, paukštiena, kiaušiniai, pienas ir jo produktai, grūdai, sėklos ir riešutai, ankštiniai produktai.

Skirtingų rūšių baltymams virškinti reikalingas skirtingos koncentracijos sekretas, kuris skrandyje negali išsiskirti tuo pačiu metu. 

Skrandžiui prisitaikyti prie daugiau kaip vienų baltymų virškinimo reikalavimų tiesiog neįmanoma. Todėl dviejų rūšių baltymai išveda iš rikiuotės visą sistemą. 

Tai nereiškia, kad tuo pačiu metu negalima valgyti kelių rūšių mėsos ar kelių rūšių riešutų. Toks produktų derinimas virškinimo nesutrikdys. 

Vienok verta atsiminti, kad geriausia su vienu patiekalu gauti vieną koncentruotą produktą, tad kuo mažiau laiko ir pastangų skirsite ruošdami „kulinarinius šedevrus“ virtuvėje – tuo sveikesni ir energingesni būsite!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.