Gal ir skanu, ingredientai sveiki, tačiau visada atminkite – dviejų (ar daugiau) rūšių baltymų vienu metu valgyti negalima.
Pagrindiniai baltymų šaltiniai - tai žuvis, jūros gėrybės, mėsa, paukštiena, kiaušiniai, pienas ir jo produktai, grūdai, sėklos ir riešutai, ankštiniai produktai.
Skirtingų rūšių baltymams virškinti reikalingas skirtingos koncentracijos sekretas, kuris skrandyje negali išsiskirti tuo pačiu metu.
Skrandžiui prisitaikyti prie daugiau kaip vienų baltymų virškinimo reikalavimų tiesiog neįmanoma. Todėl dviejų rūšių baltymai išveda iš rikiuotės visą sistemą.
Tai nereiškia, kad tuo pačiu metu negalima valgyti kelių rūšių mėsos ar kelių rūšių riešutų. Toks produktų derinimas virškinimo nesutrikdys.
Vienok verta atsiminti, kad geriausia su vienu patiekalu gauti vieną koncentruotą produktą, tad kuo mažiau laiko ir pastangų skirsite ruošdami „kulinarinius šedevrus“ virtuvėje – tuo sveikesni ir energingesni būsite!