Šie ir keletas kitų produktų iki šiol dažniausiai buvo vadinami superproduktais.
Šiais laikais daugeliui įkalta į galvą, jog saikas valgant – viena pagrindinių sveikos gyvensenos taisyklių. Tačiau yra produktų, už kuriuos gydytojai ir mitybos specialistai mus pagirtų. Tai produktai, turintys neabejotinos įtakos sveikatai.
Neseniai jų sąrašas pasipildė dar vienu daugelio mėgstamu produktu – tai sūris. Ir tai, kaip teigia Pietų Korėjos mokslininkai, vienas geriausių produktų, kuriuo reikėtų dažniau pasigardžiuoti pusryčiams ar užkandžiams.
Visi žinome, kad sūryje yra baltymų, kalcio ir gausybė vitaminų, tačiau naujas atradimas pakylėjo sūrį į superproduktų kategoriją.
Pietų Korėjos mokslininkai, tyrę šveicariško tipo sūrius. juose užtiko gerųjų probiotikų –bakterijų Propionibacterium freudenreichii, kurios gali padėti numalšinti uždegimą. Taip pat jos gali sustiprinti imuninę sistemą, tad prieš gripo ir peršalimo ligų sezoną tai – tikrai puikus atradimas.
Nors buvo tirti tiktai šveicariško tipo sūriai („Emmental“), portalas „Daily Meal“ tvirtina, kad ir bet koks kitas sūris yra sveikas pasirinkimas.
Daugybę metų sūris buvo laikomas produktu, kurio kiekį reikėtų riboti dėl didelio kalorijų ir riebalų kiekio. Bet per keletą metų supratimas apie tai apsivertė aukštyn kojomis, ir dabar manoma, kad organizmui reikalingi riebalai.
Organizmui itin naudingi ir sūryje esantys baltymai, kalcis, cinkas, vitaminai A ir B12.