Daug dietų išbandžiusi moteris pagaliau rado raktą, kaip sulieknėti

„Išbandžiau tiek dietų, „stebuklingų tablečių“, kad dabar džiaugiuosi nespėjusi pakenkti savo organizmui”, – šiandien kalba Monika.  

Kai Monika bandė mesti svorį savarankiškai, jos svoris „šokinėdavo“.<br> 123rf.com nuotr.
Kai Monika bandė mesti svorį savarankiškai, jos svoris „šokinėdavo“.<br> 123rf.com nuotr.
 Nuo vasaros pradžios moteris neteko 7 kg.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Nuo vasaros pradžios moteris neteko 7 kg.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Nuo vasaros pradžios moteris neteko 7 kg.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Nuo vasaros pradžios moteris neteko 7 kg.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Nuo vasaros pradžios moteris neteko 7 kg.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Nuo vasaros pradžios moteris neteko 7 kg.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-12-08 07:57

165 cm ūgio moteris vasaros pradžioje sėrė 68 kilogramus. Didžiąsias metų šventes ji pasitinka 7 kilogramais lengvesnė. 

– Turbūt retas iš mūsų nėra pasvajojęs apie tai, kad norėtų patobulinti kūno linijas. O kas jus, Monika, paskatino imtis veiksmų, ne vien svajoti?

– Atėjus vasarai svėriau 68 kg. Niekada nesvėriau daugiau, negu 65 kg ir net nepastebėjau, kaip priaugau svorio... Jaučiausi bjauriai, ypač atėjus vasarai, kuomet norisi puikuotis savo kūnu, o aš tuo metu norėjau tik slėptis. 

Ir kuo daugiau dėl to išgyvenau, tuo sunkiau sekėsi kontroliuoti alkį. Tada ir supratau, kad savarankiškai man nesigaus pakeisti kūno linijų, mitybos įpročių ir mąstymo. 

Nors vasarą norisi atsipalaiduoti ir džiaugtis atostogomis, paskata sulieknėti buvo tokia didelė, kad nusprendžiau nedelsti nei dienos ir bent jau rudenį pasitikti su geromis emocijomis.

Svorį savarankiškai bandžiau mesti kiek tik save atsimenu, tačiau pasirodė, kad kuo daugiau spaudžiu save į rėmus, tuo labiau mano svoris „šokinėja“. Nuolatinės ir įvairios dietos mane vertė jaustis blogai, o po dietų buvo dar blogiau. 

Alkis – persivalgymas, vėl maisto stoka ir vėl persivalgymas... Užburtas ratas.

– Kodėl iš gausybės pasiūlymų pasirinkote būtent kilo.lt

– Ir anksčiau pastebėjau žmonių patirtis, kurie numetė svorio padedami kilo.lt. Kai sau prisipažinau, kad be specialistų pagalbos, konkretaus mitybos plano bei paskatas palaikančios sistemos nesusitvarkysiu pati, nedvejodama ir pasirinkau.

Man patiko, kad nėra viešumos, nereikia susitikinėti su dietologais ir sporto treneriais, kaina adekvati, o be to, domina pati programos sistema. 

Pagrindinis mano tikslas buvo ne tiek numesti svorį (nes tą pavykdavo padaryti ir su dietomis), kiek subalansuoti mitybą visam laikui! Kad nebebūtų noro nuolat užkandžiauti ir norėti vis kažko saldaus... 

Nereikalingus kilogramus, kuriuos nešiojau keletą metų, numesti pavyko nesunkiai, bet sustoti tikrai nesiruošiu. Palengva judu užsibrėžto tikslo link - mylėti savo kūną, nesigėdyti aptemptų drabužių ir, svarbiausia, įtvirtinti mitybos įpročius.  

Būna, paslystu. Ramina ir motyvuoja tai, kad galiu kreiptis į specialistus, kurie visada patars, padės ir palaikys. Ypač jaučiau didelį palaikymą prieš išvažiuojant vasaros atostogų. Gavau daug naudingų patarimų, ką ir kada valgyti, kuo pakeisti tam tikrus produktus, kurių negalėsiu pasigaminti kelionės metu ir t.t. 

Nuolat gaunu patarimų, nuolat domimasi, kaip man sekasi, kaip jaučiuosi. Todėl net nekyla mintis mesti programą nepasiekus užsibrėžto tikslo. 

– Ką valgote, ko ne? Kaip pasirenkate? Ar pati gaminate? 

– Mitybos plano laikytis nėra sunku, nes maistas pagal gautus receptus tikrai skanus! Anksčiau man nesinorėdavo perdaug terliotis su maistu, o laikantis nurodyto plano maisto gamyba tapo mano gyvenimo dalimi. Dabar tiesiog neįsivaizduoju, kaip galėjau neplanuoti savo dienos raciono ir pati negaminti.

Pasirodo, tai nėra sunku net man, o kad skanu ir sveika, tai faktas. Pačiame mitybos plane buvo tokių patiekalų, kurie netiko mano skonio receptoriams. Labai džiugina tai, kad galiu pakeisti juos į tai, ką valgau su dideliu malonumu. Receptų yra daug, ir tai labai padeda. 

Laikydamasi šios programos atradau labai daug skanių receptų, pagal kuriuos gaminu visai šeimai. Mėgstamiausi – aitriųjų paprikų sriuba, įvairios salotos, ypač su keptu varškės sūriu, tortilija su vištiena, purus varškės apkepas ir daug kitų. 

– Ar draugaujate su sportu?

– Sportuoju klube, nors specialistai sporto programą man sudarė ir namuose. Pastebėjau, kad sportuoti klube man daug labiau patinka, ir motyvacija visai kitokia. Todėl vietoje 2 kartų per savaitę sporto klube sportuoju 3-4, ir tai man teikia didelį malonumą. 

Sportuoti mėgstu, ypač grupinėse užsiėmimuose, o paskutiniu metu dar labiau, nes jaučiu, kaip stiprėja mano raumenys ir ištvermė. Papildų jokių nenaudoju, bet ateityje pasitarsiu su specialistais, ar verta.

– Kaip įverintumėte savo pusės metų patirtį, gal kažko palinkėtumėte norintiems pokyčių?

– Apibendrinant – mano savijauta labai pagerėjo, pagražėjo net veidas. Įsijungė motoriukas, kuris mane tiesiogine prasme spiria ir stumia į priekį. Draugai pastebi pasikeitimus ir dauguma domisi pačia programa, ar nesunku jos laikytis. 

Visada sakau, jei nori – pradėk. Pradėk jau šiandien. Metai eina, o tas „nuo rytojaus“ taip ir neateina. Jeigu labai norėsi ir pradėsi, viskas pavyks! 

Tiek buvo išbandyta dietų, nevalgymo po 18 val. ir neva stebuklingų tablečių – dabar džiaugiuosi, kad nespėjau pakenkti savo organizmui ir kad laiku paspaudžiau kilo.lt mygtuką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.