5 gudrybės, kaip priversti organizmą sparčiau deginti riebalus

Su amžiumi medžiagų apykaita sulėtėja, todėl pasidaro vis sunkiau sudeginti suvartotas kalorijas.

 Tai, ką valgote, labai veikia jūsų cukraus lygį kraujyje, sotumo jausmą, organizmo gebėjimą deginti riebalus ir kitus maisto pasirinkimus<br> 123rf.com nuotr.
 Tai, ką valgote, labai veikia jūsų cukraus lygį kraujyje, sotumo jausmą, organizmo gebėjimą deginti riebalus ir kitus maisto pasirinkimus<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2018, 7:34 PM, atnaujinta Jun 14, 2018, 7:35 PM

Tačiau sporto mitybos specialistė ir triatlonininkė iš Melburno Steph Lowe pasidalijo 5 paprastais patarimais, kaip priversti organizmą greičiau deginti riebalus.

Valgykite pusryčius išalkę

Pusryčius nebūtina valgyti 6 ar 7 valandą ryte. Jei nesate alkani, nieko tokio palaukti, kol išalksite.

Pusryčiai neprivalo būti valgomi visada tuo pačiu metu. Tyrimai parodė, kad 13 valandų pasninkas teigiamai paveikia daugybę genų, reguliuojančių medžiagų apykaitą.

Kaip parodė tyrimai, toks pasninkas apsaugo peles nuo nutukimo ir jį sumažina. Vis dar trūksta tyrimų, kad sužinotume daugiau apie pasninkavimo naudą žmonėms, bet tyrimas su pelėmis nuteikia ypač pozityviai“, – teigė mitybos specialistė.

Pusryčiams rinkitės daržoves

„Tai, ką valgote, labai veikia jūsų cukraus lygį kraujyje, sotumo jausmą, organizmo gebėjimą deginti riebalus ir kitus maisto pasirinkimus“, – paaiškino S.Lowe.

Nors daržovių dubenėlis neskamba kaip ypač gardūs pusryčiai, rytą pradėję kokybiškais baltymais ir sveikais riebalais likusią dieną jausitės sotesni.

Tad prie virto kiaušinio ar omleto dėkite ir avokadų ar špinatų.

„Jeigu į pusryčius įtrauksite daržoves, taip pat kokybiškus baltymus ir sveikus riebalus, tai visiškai pakeis jūsų dieną ir ypač veiksmingai pagerins medžiagų apykaitą“, – žadėjo specialistė.

Darykite mankštą prieš pusryčius

Pasak S.Lowe, mankšta prieš pusryčius ne tik padeda greičiau išsibudinti, bet ir paspartina medžiagų apykaitą.

„Mankšta prieš pusryčius gerokai paspartina riebalų deginimą, nes jūsų organizmas per naktį pasninkavo, – teigė S.Lowe interneto portalui „Daily Mail Australia“. – Vienas paprasčiausių būdų pasimankštinti – 30 minučių pasivaikščioti po savo rajoną prieš pusryčius. Tai paspartins metabolizmą“.

Be to, jūs galėsite pasigėrėti saulėtekiu. O tai visada puikus būdas pradėti dieną. 

Tikslas – pertraukos tarp valgių

Daug kam tai skamba kaip begalybė, jeigu vieną valgymą nuo kito skirs penkios valandos, bet tai padės jūsų organizmui per tą laiką sudeginti riebalus.

Valgydami sočiai penkioms valandoms galėsite užsitikrinti vienodą cukraus lygį kraujyje ir sotumą. Tai suteiks puikią galimybę organizmui tarp valgių sudeginti riebalus ir pagreitinti metabolizmą.

Vakarienė turi būti mažiausias dienos valgis

Nors soti vakarienė namuose skamba dieviškai, išties vakare turėtume valgyti mažiausiai.

Paprasčiau tariant, daugiausia maisto turėtume suvartoti dieną, kai esame aktyviausi. 

Sumažindami savo porcijas vakare ir anksčiau pradėdami naktinį pasninką jūs leisite organizmui vėl pradėti deginti riebalus ir todėl paspartės medžiagų apykaita.

Svarbu vakarais mėgautis kokybišku maistu, kuriame netrūksta baltymų ir sveikų riebalų, o ne apsiryti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.