Prie puodų nesibodi stoti ir pati Svetlana. Kartu su dviem bičiulėmis – viena taip pat kilusia iš Lietuvos, o kita – iš Meksikos – Svetlana net turi bendrą socialinio tinklo „Instagram“ paskyrą apie maistą „Skinny Wants To Eat“ („Liekna nori valgyti“) ir to paties pavadinimo tinklaraštį.
„Instagram“ paskyroje trys lieknos bičiulės dalijasi savo atradimais: kur ir ką kuri skanesnio ragavo, taip pat savo pačių ruoštų patiekalų receptais.
Trijų vaikų susilaukusi Svetlana neslepia sau leidžianti valgyti viską, ką mėgsta. Tačiau išlikti lieknai jai padeda keletas taisyklių.
Viena jų – aktyvus gyvenimo būdas. Tiek Svetlana, tiek jos sutuoktinis Angelo kasdien sportuoja.
„Įpratau judėti. Jeigu nenueinu į sporto salę, bent namie pamosikuoju kojomis.
Be to, gyvenu 12-ajame aukšte. Tad tomis dienomis, kai nenueinu į sporto salę, ne liftu važiuoju, o lipu laiptais. Judėti reikia.
Visada galima rasti laiko ir vietos, kur pasivaikščioti greitu ar lėtu žingsniu. Svarbu pasirinkti kokį nors atstumą ir prisiversti jį nueiti. Tai turi tapti įpročiu“, – pamokė supermodelis.
Taip pat Acquistų šeima laikosi nuostatos valgyti kuo natūralesnį ir kaip įmanoma sveikiau paruoštą maistą, pavyzdžiui, be reikalo nevartoti grietinės, vengti baltojo cukraus. Pastarąjį Svetlana dažniausiai keičia medumi ar klevų sirupu.
„Kepdama pyragus naudoju saldiklius, bet ne patį cukrų. Jie paprastai būna tokie pat saldūs, bet ne tokie kaloringi ir blogi kaip cukrus“, – sakė moteris.
Taigi S.Griaznovai-Acquistai saldumynai nėra tabu, bet, kaip prisipažino, nelabai juos, tiesą sakant, ir mėgsta.
„Nesu prieš saldumynus, bet ypatingo poreikio jiems nejaučiu: jei nėra, tai ir nepasigendu.
Man labiau patinka sūresnis maistas. Todėl netgi, pavyzdžiui, kepdama keksą stengiuosi įtarkuoti į jį kuo daugiau cukinijų ar daryti su bananais. Tai skonio negadina, bet tokiame kekse būna daugiau gero negu saldaus“, – atskleidė Svetlana.
Net ir bulvinius blynus, kuriuos be galo mėgsta Acquistų atžalos, moteris kepa sveikesnius, nei įprasta: į bulvių tarkius įtarkuoja ir nemažai cukinijų.
„Cukinijų dedu netgi daugiau negu bulvių, tačiau jos skonis išsisklaido. Taip blynai išlieka bulvių skonio, bet sveikesni, daug minkštesni, o man ir skanesni“, – prisipažino moteris.
Prie stalo – tik visi drauge
Acquistai nesilaiko griežtų mitybos taisyklių, bet turi nuostatą: prie pietų stalo visada sėdasi visa šeima, o valgo po nedaug.
„Taip pat valgome daugiau žuvies nei mėsos. Mėsą valgome tik kartą per savaitę, visada sekmadienį ir per pietus, o ne vakare, kad neapsunktume.
Žuvį paprastai kepame kepsninėje arba orkaitėje, be jokių padažų. Mūsų šeimos patiekalai labai paprasti ir greitai pagaminami. Mano vyras vakarienę paruošia vos per 20–30 minučių“, – teigė moteris.
Prie žuvies patiekalų visada būna patiekta 2–4 rūšių daržovių ir būtinai makaronų!
„Pasakysiu atvirai, aš daug makaronų nevalgau. Galiu jų suvalgyti tris kartus per savaitę. Tačiau mano vaikai ir vyras, kuris, kaip ir aš, neturi problemų dėl svorio, valgo makaronus kartą ar du per dieną. Jis be jų negali gyventi. Jeigu jų nesuvalgys, jausis alkanas net ir sukirtęs kilogramą žuvies! Man regis, tai – jo itališki genai“, – juokėsi Svetlana.
Ketvirtadienis skirtas pasimatymui dviese
13 metų susituokę Acquistai turi ir dar vieną žavią tradiciją, iš dalies susijusią su maistu: kiekvieną ketvirtadienį jie eina į pasimatymą restorane, kur laiką leidžia dviese, be vaikų.
Tai, kad ketvirtadienis tapo pasimatymų vakaru, susiklostė savaime. Tiesiog paprastai tądien abu būna laisvesni.
Apie gražiąją tradiciją žino visi šeimos draugai, todėl jeigu nori kur nors Acquistus pakviesti ketvirtadienio vakarą, dažnai atsiprašo: „Žinome, kad tai – jūsų pasimatymo vakaras, bet gal galėtumėte ateiti?“