Įsidėmėkite keturias V. Musvydaitės taisykles – ir galėsite valgyti, ką norite

Didžiausių Lietuvoje „IKI ėjimo varžybų“ organizatorei Vladai Musvydaitei gegužės 6 d. minima Tarptautinė diena be dietų visada primena, kad svarbiausia  norimą rezultatą pasiekti ne bet kokiomis priemonėmis, o po truputį ugdyti naujus įpročius. 

Norintiems maitintis sveikiau  V.Musvydaitė pataria nedrausti sau valgyti to, ko norisi. Tačiau būtina laikytis tam tikrų taisyklių.<br>Pranešimo autorių ir 123rf nuotr.
Norintiems maitintis sveikiau  V.Musvydaitė pataria nedrausti sau valgyti to, ko norisi. Tačiau būtina laikytis tam tikrų taisyklių.<br>Pranešimo autorių ir 123rf nuotr.
Norintiems maitintis sveikiau  V.Musvydaitė pataria nedrausti sau valgyti to, ko norisi. Tačiau būtina laikytis tam tikrų taisyklių.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Norintiems maitintis sveikiau  V.Musvydaitė pataria nedrausti sau valgyti to, ko norisi. Tačiau būtina laikytis tam tikrų taisyklių.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Ridikėliai – ne tik stalo puošmena, bet ir skani bei naudinga daržovė.<br>123rfnuotr.
Ridikėliai – ne tik stalo puošmena, bet ir skani bei naudinga daržovė.<br>123rfnuotr.
 Atsisakę tam tikro produkto, stenkitės jį pakeisti sveikesne alternatyva.<br>123rf nuotr.
 Atsisakę tam tikro produkto, stenkitės jį pakeisti sveikesne alternatyva.<br>123rf nuotr.
 Atsisakę tam tikro produkto, stenkitės jį pakeisti sveikesne alternatyva.<br>123rf nuotr.
 Atsisakę tam tikro produkto, stenkitės jį pakeisti sveikesne alternatyva.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 6, 2020, 6:47 PM, atnaujinta May 6, 2020, 6:48 PM

Sveikatingumo motyvatorė dalinasi keturiais patarimais, kaip be didelių pastangų pradėti gyventi sveikiau ir pasiekti norimą tikslą.  

Lėkštėje – bent trys spalvos 

Pasak V.Musvydaitės, savęs tikrai nereikėtų kankinti drastiškais užmojais. Atvirkščiai, norimą tikslą pasiekti padės nauji mitybos įpročiai.

Sveikatingumo motyvatorė siūlo pradėti nuo paprastos trijų spalvų taisyklės – stenkitės, kad lėkštėje visada būtų mažiausiai trijų skirtingų spalvų produktai. Kuo įvairesnių spalvų maistą valgysite, tuo daugiau reikalingų medžiagų iš skirtingų produktų gausite. 

„Su įvairiaspalvėmis daržovėmis ar uogomis patiekta mėsa ir kiti patiekalai yra ne tik gražesni, bet ir gardesni. Pavyzdžiui, man cukinijų blyneliai visada yra skanesni, kai juos papuošiu žalumynais ar net gėle iš daržo. 

Taip pat maistą visada stengiuosi pagardinti pačios pagamintais padažais, jiems ypač mėgstu naudoti graikišką jogurtą“, – sako V.Musvydaitė. 

Pasak Indrės Baltrušaitienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, pastebima, kad jau kelerius metus vis labiau populiarėjanti sveika gyvensena ir toliau neužleidžia pozicijų. 

„Šylant orams ir artėjant vasarai pastebime, kad pirkėjai vis dažniau ieško sveikesnių alternatyvų. Šaknines daržoves keičia šviežios pavasarinės daržovės, išauga ir uogų pardavimai – tikėtina, kad jomis žmonės pakeičia įprastus desertus.

Taip pat matome tendenciją, kad šiuo metu labiau perkami ir kiti sveikesni produktai – gaminiai su mažiau cukraus ar be glitimo“, – sako I.Baltrušaitienė.

Nedrauskite sau valgyti to, ko norisi

Antra V.Musvydaitės taisyklė norint siekti maitintis sveikiau – nedrausti sau valgyti to, ko norisi. Ji rekomenduoja neatsisakyti mėgstamų produktų, tačiau susikurti taisykles, kaip juos valgysite ar kaip sudeginsite sportuodami.

„Esu įsitikinusi, kad jeigu sau kažką draudžiame, to dalyko dar labiau norime. Jeigu labai norisi šokolado, kodėl turėtumėte save kankinti galvodami apie jį? Suvalgykite jį, bet gautas kalorijas sudeginkite, pavyzdžiui, nueidami 10 kilometrų. 

Greičiausiai po tokio žygio šokolado dar kurį laiką nenorėsite ir tai bus kur kas geresnė motyvacija nei draudimas sau iš viso jo nevalgyti“, – pataria sveikatingumo motyvatorė. 

Kas savaitę atsisakykite vieno produkto 

Trečia, V.Musvydaitė siūlo palaipsniui mažinti organizmui nenaudingų produktų vartojimą. Pasak jos, neįmanoma per vieną dieną atsisakyti visų ne itin sveikų produktų. Tai reikėtų daryti palaipsniui.

„Iš pradžių siūlau įprasti valgyti bent jau keturis kartus per dieną. Dabar, karantino sąlygomis, yra geriausias laikas išsiugdyti šį įprotį. Vėliau patarčiau atkreipti dėmesį į tai, ką valgote. 

Mano rekomendacija – kas savaitę iš valgiaraščio išbraukite produktą, kuris nėra maistingas. Pavyzdžiui, pirmą savaitę atsisakykite gazuotų gėrimų, antrą – traškučių ir taip toliau.  Produktų atsisakydami pamažu lengviau save kontroliuosite, o lėti pokyčiai bus efektyvesni ir nekels streso“, – pasakoja moteris.

Ieškokite naujų skonių

Atsisakę tam tikro produkto, stenkitės jį pakeisti sveikesne alternatyva. Pavyzdžiui, nusprendę nebegerti gazuotų gėrimų, vietoje jų atsigaivinkite pačių pagaminta šalta arbata, o saldžius desertus pekeiskite vaisiais ar uogomis. 

Sveikatingumo motyvatorė sako, kad ši taisyklė paskatins kiekvieną savaitę išbandyti naują produktą – galbūt jis taps itin mėgstamas.

„Siūlau išbandyti lęšius, grikių makaronus, įvairesnes daržoves, pavyzdžiui, saldžias bulves, nuolat ragauti naujus vaisius. Virtuvėje visada improvizuokite – joje turėtų atsirasti kuo įvairesnių produktų. 

Neseniai atradau nepakartojamo skonio arbūzo ir  grilyje kepto halumio sūrio salotas. Man asmeniskai šių produktų derinys pakeičia visus desertus“, – pasakoja V.Musvydaitė. 

Ji neslepia, kad ieškodama naujų skonių savęs nevaržo ir noriai ragauja įvairius patiekalus. Po improvizacijų virtuvėje V.Musvydaitė visada stengiasi išeiti pasivaikščioti ir taip sudeginti suvartotas kalorijas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.